Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 694 kJ /
1 600 kcal
Bílkoviny44,98 g
Tuky67,02 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 576 mg
Sodík 3,56 g
Sůl0,54 g
Sacharidy197,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho citronu + koření "medový perník") a cukr. Krok 2: Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med a rum. Mléko s máslem, medem a rumem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme cca 45 minut. Krok 3: Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.

Zveřejněno 5. 3. 2017

Poznámka autorky Ivace64

Moučník podle sešitu receptů mé babičky, ale chutnal nám více, jak pravý sachr dort, byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lmk4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lmk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kakaovy srnci hrbet, perník do srnčího hrbetu, srnčí hřbet kakaový, srnčí hřbet, pernik s pernikovym kořením, kakaový hřbet, srnčí hřbet recepty, recept srnčí hřbet s kakaem, buchta do srnčího hřbetu, kakovy kolac srnci hrbet, srnčí hřbet perník, moučnik s pernikovým korenim, buchta v srnčím hřbetu, kakový srnčí hřbet, srnčí hřbet sachr, kakaovy srnci.hrbet, perník do srmciho hrbetu, recepty srnci hrbet, recepty do srnčího hřbetu, srnci hrbet buchta

Suroviny:
mouka hladká, solamyl, kakao holandské, mandle strouhané, máslo, mléko, med, skořice, koření hřebíček, zázvor mletý, citron, cukr třtinový, vejce, esence rumová, perník, soda jedlá, mouka, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu