Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč á la France

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: Koláč je na celý plech, 4 porce a více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 292 kJ /
548 kcal
Bílkoviny56,25 g
Tuky23,59 g
Vláknina2,33 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 2,08 g
Sůl4,90 g
Sacharidy26,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit stehno bez soli, neboť se nakonec osolí grilovacím kořením. Připravíme si všechny ingredience, lilek posolíme a necháme potit (aby se vyplavila hořkost).
Do misky vyklopíme tvaroh, žervé a Cottagge. Přidáme pepř, rozemnutý tymián, koření na bylinkové máslo a zamícháme. Tvaroh není třeba solit, neboť sůl je v koření, i ostatní ingredience jsou dostatečně slané. Krok 2: Stehno bez kůže obereme, větší kousky rozdělíme na menší a obalíme v grilovacím koření, pokapeme olivovým olejem a odložíme. Rozpálíme pánev s olivovým olejem a vložíme otřené od soli a výpotků plátky lilků, rychle z obou stran opečeme a položíme na papírové utěrky a ještě přes ně další utěrky. Přidáme kapku oleje a orestujeme ostatní zeleninu na malém ohni, česnek na chvilku, aby nezhnědl. Po chvilce míchání zakápneme vodou a necháme ji vydusit. Přidáme koření na grilovanou zeleninu, promícháme a necháme ještě minutku. Vypneme a promícháme s plátkem másla na ovonění a zjemnění. Krok 3: Listové těsto rozválíme přímo na plechu válečkem, pomocí stěrky přendáme tvaroh na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Další ingredience klademe rovnoměrně jednu po druhé. Nakonec položíme plátky romadúru.
Zkontrolujeme, zda nezůstala některá ingredience na stole. Málem se mi to také stalo.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud nezrůžoví a nerozteče se Romadúr. Krok 4: Podáváme s kompotem či zeleninovým salátem.

Zveřejněno 8. 3. 2017

Poznámka autorky janky3

Teplé, studené, druhý den, stále bašta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč á la France

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEQ6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč á la France

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

... á la France se mi zkrátka líbilo pro právě vzniklý recept, ale neznamená to, že jde o francouzskou kuchyni. Kuchyně je česká, neboť recept vznikl v mé české kuchyni. A jenom já věděla, čemu za pár dní končí doba spotřeby, a co tedy musím použít. A použila. Tak snad jsem všem odpověděla.

"Slaný koláč á la France"
No, nevím zda nějaký "Frantík":-) stele na plech místo křehkého těsta těsto listové, ale když vidím recept kde autor dělá z listového těsta popundekl, tak mám zimomriavky 8-( :-D

bofinka: Asi jak kde, protože jsem ochutnala obojí, a ten druhý mi připadal, alespoň na okrajích, moc tvrdý. Ale jinak dobrý, voňavý.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Ten by mi chutnal. Jenom bych asi zvolila křehké těsto, ne listové. I když je to s ním vždycky rychlejší ;-)

janky3: "... ostatní jsem dala všechno, co dům dal a bylo třeba spotřebovat,..."
No, konečně jsem tento "recept" pochopil... :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
slaný koláč flammkuchen, flammkuchen recept, křehké těsto na slaný koláč, slaný tvarohový koláč, slaný koláč z křehkého těsta, slaný koláč flammkuchen recept, křehký slaný koláč, flamkuchen, těsto na slaný koláč, slaný křehký koláč, slany kolac recept, recept na slaný koláč flammkuchen, recept na slaný koláč, slaný koláč flammkuchen recepty, křehký slaný koláče, slany kolac z tvarohu, slaný koláč z žerve, slaný koláč z listového těsta, slaný koláč pro diabetiky, slaný koláč s cottage

Suroviny:
těsto listové, tvaroh, sýr žervé, sýr smetanový, lilek, pórek, česnek, sýr romadur, stehno kuřecí, olej olivový, máslo, pepř mletý, tymián, máslo bylinkové, koření na grilovanou zeleninu, koření grilovací, zelenina,

Přidat fotografie receptu