Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená krkovička s beraními rohy, jablkem a slaninou

Šťavnaté vepřové plátky potřené česnekem, položené na vrstvě cibule, jablka a beraních rohů pečeme podlité vodou smíchanou s hořčicí. Výborné pečené maso zalité šťávou si vychutnáme například s bramborami.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 103 kJ /
1 220 kcal
Bílkoviny9,77 g
Tuky102,82 g
Vláknina16,82 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,90 g
Sacharidy47,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a utřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Jablko nakrájíme na plátky. Krok 2: Omyté a osušené maso potřeme česnekem a opepříme. Necháme půl hodiny odležet. Připravíme pekáček, na dno dáme nakrájenou cibuli a jablko. Přidáme beraní rohy. Krok 3: Maso osolíme a položíme ho na beraní rohy. V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme. Přidáme sádlo, posypeme slaninou a pekáček přikryjeme. Krok 4: Pečeme doměkka ve vyhřáté troubě na 150 °C 2-2,5 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.

TIP: Jak upéct krkovici v troubě

Zveřejněno 14. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená krkovička s beraními rohy, jablkem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5oZx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená krkovička s beraními rohy, jablkem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5oZx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Lucie1001: To jste mi udělala radost.:-K Děkuji za zprávu:-K:-K

Tak toto je tedy lahůdka, úžasně sladce pálivá chuť, mňam. Jen jsem neměla pivo, tak jsem dala vývar. Určitě brzy zopakuji, když je teď ta rohatá sezóna.

Marie Svarcova: Maruško děkuji..:-K:-K

Dělala jsem hned když jsem viděla tento recept poprvé a od té doby už vícekrát - doporučuji.

mika59 : ještě mě tak napadlo, jestli by to šlo z kuřecího , my na "tlustý" moc nejsme :-) děkuji

Uvařeno , snězeno a moc chutnalo . Hotové plátky jsem dala na talíř , uvařené brambory vysypala do té mňamky co zůstala na dně pekáčku , promíchala a pak už jsme "chrochtali " blahem. :-)
Děkuji za skvělý recept :-K

daft007: díky za komentář :-K jinak by mi tento jistě skvělý recept " utekl" ,jen nemám beraní ( v naší rodině kozí ) rohy ,zkusím nahradit pikantní paprikovou pastou

Dělám už poněkolikáté , perfektní recept! Masíčko je jedna báseň , jedí to i mé děti které jinak krkovici moc nemusí .Mňam !!

No tenhle recept je nádherný ! já to říkala, že vy hned něco takového dobrého vymyslíte ! hned jsem si myslela, že je to recept od vás ! tentokráte se mi <3:yes::yes::yes: ! a taky je tu krásná fotka . :-K :-K :-K

malina: Krásný komentář...moc pěkně děkuji....:-K;-);-):-8

Dobry den můžu se zeptat jaku přílohu by ste zvolili.diki za nejaku radu

Katka: Jakoukoliv, brambory vařené, kaši, těstoviny rýži...je tam výpek, tak to co máte rádi..;-):-)

Co to jsou berani rohy?? Neziju v Cesku, takze nemam potuchy. Jinak receptik vypada velice chutne. <3:-K:yes:

Marie Švarcová 20. 3. 2017 14:46
:yes::yes: skvělé , dělám tak i vepřový guláš v troubě <3

Eli a Leni děkuji..;-):-K

<3:yes:

:-K:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pečená krkovice, pečená krkovička, pomalu pečená krkovice, recepty z krkovice, krkovice recepty, krkovice recept, krkovička s jablky, pečená krkovice recept, pomalu pečená krkovice plátky, krkovice pečená, pomalu pecena krkovice postup, krkovicka, recepty pečená krkovice, pomalu pecena krkovice v troubě, krkovička recept, recept na pečenou krkovici, pečená krkovice krkovice, recept krkovice s jablky, recepty z krkovička, pomalu pečené maso s jablky

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, slanina anglická, jablko, beraní rohy, česnek, hořčice pikantní, pivo světlé, sůl, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu