Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené jehněčí s bramborami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 707 kJ /
886 kcal
Bílkoviny12,45 g
Tuky42,46 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy106,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejme troubu na 230°C.
Jehněčí kýtu opláchneme, ostrým nožem maso prořízneme na různých místech a do zářezů vložíme plátky česneku. Maso osolíme, opepříme, posypeme trochu oreganem, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a pložíme ho do pekáče tukovou stranou nahoru. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny. Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčatový protlak promícháme s vodou, solí a oreganem. Zálivku nalijeme na brambory, promícháme a přidáme k masu do pekáčku.
Teplotu snížíme na 180°C a pečeme 1 1/2 hodinu za občasného podlévání. Krok 3: Upečené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami.

Zveřejněno 18. 3. 2017

Poznámka autora evosheek

Tento recept Печено јагне со компири pochází z Makedonie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jehněčí s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmEg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jehněčí s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmEg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jehněčí s bramborem, pečené jehněčí s bramborem, jehneci s bramborami, jehněčí kýta s bramborem, zapečené jehněčí s bramborami a rajčaty, pecene jehneci, jehneči s s bramborem, jehněčí na bramborách, jehněčí kýta pečená s bramborem, pečené jehneci maso s bramborem, jehneci top recept, jehněčí krkovice s brambory, jehneci z bramborem, pečené skopové maso s s bramborem, pečené jehněčí plátky, jehneci pecene a brambory, jehněčí z bramborami, jehněči kyta na opekani, pečené jehněčí maso recepty, plátky jehněčí kýty

Suroviny:
kýta jehněčí, koření oregáno sušené, olej olivový, šťáva citronová, brambory, protlak rajčatový, voda, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu