Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krtkův dort na plechu

Miluje vaše rodina krtkův dort? Zkuste ho pro změnu upéct na celý plech. Banánů je po celý rok všude dostatek, takže si tento lahodný zákusek můžete dopřát kdykoliv si vzpomenete. Příprava je časově náročnější, ale stojí to za to.

Hodnocení receptu je 5,0 (111×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 301 kJ /
7 481 kcal
Bílkoviny144,95 g
Tuky403,13 g
Vláknina43,62 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 961 mg
Sůl2,89 g
Sacharidy797,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C. Vyšší plech nebo pekáč vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Krok 3: Následně připravíme těsto. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ze žloutků a cukru ušleháme nadýchanou pěnu a smícháme ji s olejem a mlékem. Krok 4: Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 5: Mouku s kakaem a kypřicím práškem prosejeme do mísy a zašleháme do vaječné směsi. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Těsto nalijeme do připravené formy a rovnoměrně ho rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 7: Mezitím nastrouháme čokoládu. Krok 8: Jakmile korpus vychladne, nožem na něm naznačíme okraje a střed zlehka nařízneme na čtverce, aby se lépe vydlabával. Lžící pak opatrně vydlabeme střed korpusu tak, aby dno i okraje zůstaly neporušené. Kousky korpusu zatím odkládáme do misky. Krok 9: V míse vyšleháme ručním šlehačem tvaroh se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Po lžících do směsi zašleháme zchladlý pudink. Pak do krému zamícháme nastrouhanou čokoládu. Krok 10: Smetanu vyšleháme do pevné šlehačky a zlehka ji vmícháme do krému. Krok 11: Kousky vydlabaného korpusu rozdrobíme. Krok 12: Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a naskládáme na dno dortu. Na banány rozetřeme krém a vršek dortu hustě posypeme rozdrobeným korpusem. Krok 13: Hotový dort uložíme do lednice a necháme do druhého dne odležet.

TIP: Pestré využití banánů do sladkých i slaných jídel

Zveřejněno 11. 6. 2009

Poznámka autorky jitule

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krtkův dort na plechu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgmX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krtkův dort na plechu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (95)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hezký den, na jak velký plech to udělat, aby bylo těsta akorát...má někdo vyzkoušeno? Občas se mi stává, že vezmu větší plech a pak je těsta málo....tak kdyby mi někdo napsal ozkoušený rozměr budu ráda 💗

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Naprosto jednoduché a neurazí nikde. Když je přes noc ještě v ledničce na 4° tak je pak k "sežrání" :-D

Těsto se mi slilo protože jsem místo prdopeč. Dala jedlou sodu (ve správném množství) a také jsem dělala krém podle sebe (1 maskarpone, 1 tvaroh, 2 smetany ke šlehání a moučkový cukr- dvojitá dávka korpusu) ale všechno se potom hezky spojilo a bylo to vážně dobré!

Všeho akorát ☺️ výborný recept ☝🏻

Dobrý den, chci se zeptat na jak velký plech udělat krtkův dort mockrát děkuji :-)

Dort je moc dobrý, ale jsem zvyklá na takovou klasickou chuť krtkového dortu. Korpus sedí, ale krém je prostě jiný. Příště bych zkusila radu od capovamarcela a vytvořila krém z dvou smetan ke šlehání, banánového pudinku a nastrouhané hořké čokolády.:)

Upečeno vyborne vlacne chutné testo, delala jsem cely dle receptu, ted se chladí, uz ted vim ze nebudu zklamana, dekuji za recept????:-*

Dělal jsem jen těsto a náplň jsem si vymyslel svojí, ale těsto je luxusní krásně vláčné a chutné doporučuji :yes:

Dobrý den, děkuji za recept. Včera jsem pekla a chutná božsky! :yes:

Výborný <3 sklidil obrovský úspěch :yes:

Eja57: Moc děkuji za rychlou odpověď. :-)

Luci.p: no, já bych to udělala podle receptu a tvrdila, že tam pudink žádný není;-) a myslím si, že to v klidu projde... od tam totiž opravdu není znát....je to prostě ztuhlý krém
Ale pokud si nechceš vymýšlet, tak asi jediná možnost je dát tvarohu i zakysané smetany o cca polovinu víc ( aby toho ve výsledku bylo stejné množství) a ušlehat to se ztužovačem ( pudink tam v podstatě tak funguje)....

Ahoj, dort mě moc zaujmul a ráda bych ho upekla. Jen přítel nemusí pudink. Chtěla bych se prosím zeptat, jak krém pozměnit,abych tam nedávala pudink? Děkuji a přeji pěkný den.

Děkuji za recept.Musela jsem přidat jednou tolik mléka.Jinak opravdu výborný .Nechápu jenom ty dohady čí je to recept.Přidáním surovin se stává každý recept originální tak hrr na pochoutku :-K

Skvělý recept, díky.:-K

Tématické fráze:
krtkův dort na plech, top recepty krtkův dort recept na plech, krtek na plech, krtkův dort, krtkův dort na plechu, dort krtek na plech, výborný krtkův dort na plech, krtkův dort na plech hrníčkový, krtkův dort na plech recept, krtkův dort recept, recept krtkuv dort na plechu, dort krtek s postupem, krtkův dort na plech bez pudinku, hrníčkový krtkův dort na plech, krtkův dort z pudinku, krtkův dort s tvarohem, recept na krtkův dort na plech, domácí krtkův dort na plech, krtkův dort na plech recepty, top ten recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, kakao, olej, mléko, kypřící prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, cukr vanilkový, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, banán, tuk, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu