Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krtkův dort na plechu

Miluje vaše rodina krtkův dort? Děti se ho nemohou nabažit? Zkuste ho pro změnu rozprostřít na plech. Banánů je po celý rok všude dostatek, tak si můžete tento lahodný zákusek dopřát kdykoliv si vzpomenete.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 301 kJ /
7 481 kcal
Bílkoviny144,95 g
Tuky403,13 g
Vláknina43,62 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 961 mg
Sůl2,89 g
Sacharidy797,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve ze surovin na pudink uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu, a ten necháme vychladnout. Krok 2: Následně připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Krok 3: Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe pekáč s ušima) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut. Krok 5: Když je těsto upečené a zchladlé, tak navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky odložíme zatím do misky a jdeme připravit stracciatelový krém. Krok 6: V míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý a hustý pudink (to aby krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Krok 7: Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Když je krém hotový, banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno dortu. Na ně pak rozetřeme krém a na povrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. A je hotovo - už jen zbývá vydržet a nechat přes noc ztuhnout v lednici nebo někde v chladu.

TIP: Pestré využití banánů do sladkých i slaných jídel

Zveřejněno 11. 6. 2009

Poznámka autorky jitule

Je fakt výborný, určitě zkuste! DOBROU CHUŤ!!!

http://jitulciny-recepty.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krtkův dort na plechu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgmX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krtkův dort na plechu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (88)

Těsto se mi slilo protože jsem místo prdopeč. Dala jedlou sodu (ve správném množství) a také jsem dělala krém podle sebe (1 maskarpone, 1 tvaroh, 2 smetany ke šlehání a moučkový cukr- dvojitá dávka korpusu) ale všechno se potom hezky spojilo a bylo to vážně dobré!

Všeho akorát ☺️ výborný recept ☝🏻

Dobrý den, chci se zeptat na jak velký plech udělat krtkův dort mockrát děkuji :-)

Dort je moc dobrý, ale jsem zvyklá na takovou klasickou chuť krtkového dortu. Korpus sedí, ale krém je prostě jiný. Příště bych zkusila radu od capovamarcela a vytvořila krém z dvou smetan ke šlehání, banánového pudinku a nastrouhané hořké čokolády.:)

Upečeno vyborne vlacne chutné testo, delala jsem cely dle receptu, ted se chladí, uz ted vim ze nebudu zklamana, dekuji za recept????:-*

Dělal jsem jen těsto a náplň jsem si vymyslel svojí, ale těsto je luxusní krásně vláčné a chutné doporučuji :yes:

Dobrý den, děkuji za recept. Včera jsem pekla a chutná božsky! :yes:

Výborný <3 sklidil obrovský úspěch :yes:

Eja57: Moc děkuji za rychlou odpověď. :-)

Luci.p: no, já bych to udělala podle receptu a tvrdila, že tam pudink žádný není;-) a myslím si, že to v klidu projde... od tam totiž opravdu není znát....je to prostě ztuhlý krém
Ale pokud si nechceš vymýšlet, tak asi jediná možnost je dát tvarohu i zakysané smetany o cca polovinu víc ( aby toho ve výsledku bylo stejné množství) a ušlehat to se ztužovačem ( pudink tam v podstatě tak funguje)....

Ahoj, dort mě moc zaujmul a ráda bych ho upekla. Jen přítel nemusí pudink. Chtěla bych se prosím zeptat, jak krém pozměnit,abych tam nedávala pudink? Děkuji a přeji pěkný den.

Děkuji za recept.Musela jsem přidat jednou tolik mléka.Jinak opravdu výborný .Nechápu jenom ty dohady čí je to recept.Přidáním surovin se stává každý recept originální tak hrr na pochoutku :-K

Skvělý recept, díky.:-K

vypada moc vyborne a je jedno koho receptik je rada oskousim sem velmi rada ze sem ho nasla prave u tebe :yes:

ako ze zatial len cesto, krem a chladi sa v chladnicke, ale vyzera suprovo a vsetko zvlast chutilo :-):-):-K:-D

mnam mnam uz ho robievam niekolko rokov a je super vsetkym nam chuti

Ani: Doslovné kopírování porušuje autorský zákon :-//

jitule: Pokud´ Vám vadí, že se Vaše recepty kopírují tak je nedávejte na internet a vemte si je sebou do hrobu!!!! :-//:yes:

Ani: super odpověd:-)

Vynikající! Vnučka příště prosila k narozeninám o kulatý :-)), ale TENHLE , tak jsem výše uvedené gramáže pro formu 26 cm ubrala o 1/3 a velká spokojenost...

Take jsem zkousela a je luxusni

skvělý recept-snadné,rychlé a báječně chutná:-K:-D

Dortík byl mooc dobrý :yes::-)

:yes:;-) mňam

Včera jsem zrovna pekla ale ten klasický podotýkam že poprvé fakt bomba :yes:

:yes::-K

Právě jsme se synátorem dokončili dílo...ještě nechat vychladnout a hurá na něj...úžasný receptík,dáváme bodík.. :yes::-))

Zdravím,

Musím moc a moc pochválit Váš receptík. Měla jsem doma zralejší banány a tak jsem se rozhodla pro krtka. Původně jsem chtěla koupit krabici a frk frk bylo by hotovo. ovšem nedalo mi a mrkla jsem na Topky a našla ten co se mi líbil nejvíce. Máme rádi tvarohové nálně a tak Váš jednoduše vyhrál. Bála jsem se "složitosti " ale vůbec složitý není. Těsto se dělá výborně a po upečení je krásně nadýchané. Dle mého názoru je takové multifuknčí :-D Krém se též povedl a koláč/dort už je v lednici a chladne. Zítra se mi vrací dcerka od dědy z chaty, tak jsem zvědavá jaký budu mít úspěch.
Jestli se neurazíte přidám sem fitečku svého díla :-8

Kdybych mohla dám 100bodíků ovšem lze pouze jeden :yes::yes:

Mozaika- Jsem ráda že chutnal;-)
- nepochybuji že ten co je tu uveden v receptu nebude skvely ale určite bude tučnejší.
-Zitra jdu znovu pect, to těsto je fakt super,krásně se sním pracuje:yes: tak už se těším jak si pochutname. -8:-p

capovamarcela:Vyzkoušela jsem tento druh krému, jen jsem dala puding z půl litru mléka a je to vynikající ! :yes: Zůstanu raději u tohoto krému, lépe ztuhnul a je takový lehoučký, moc chutný. :-p.

Tip:yes:Byla jsem lina:-/tak jsem smíchala cukr s celyma vajickama,pak jsem hned dala mleko a olej , prmichala a dodala mouku kakao a kyprik, vše bezšlehače a buchta krasne upečena i tak.;-) Jo a ještě jsem ihned po vyndani z trouby sunadla svrchni vrstvu buchty aby byla rychleji chladna:-D

Prave dodelan,přidán bodik za těsto.:-p:-K:-*

Já jsem si ale zmenila
krem a je také skvěli!!!
Zkuste i vy na změnu KRéMu:yes: : 2 krat 250 ml smetany ke šlehání a z čtvrt litru mléka udělat BANáNOVý PUDING s cukrem dle chuti (po schladnuti!!) přidat do ušlehane šlehacky a pote znovu vyšlehat a nakonecjsem do krému pridala celou nastouhanou hoř.čokoládu. krremu bylo akorad na plech. Dobrou chut;-)

dělala jsem v neděli, začal se jíst v pondělí ráno a na úterý už nezbylo :-D:-//:-O Byl senzační! Opravdu skvěle chutnal..:yes::yes: Přidávám fotku a další, už 37. bodík ;-)

V sobotu dělala dcera a dopadlo to úžasně,vynikající.Nebyl čas ani vyfotit :-)):yes:

Vyzkoušeno bomba díky za recept:-K:-*

krtka jsem dělala podle tohoto receptíku a nemá chybu, chválím a dávám bodík :-K

:yes:Určitě vyzkouším, vypadá to skvěle. Na pekáči jsem dělávala i z kupované směsi a říkám tomu "krtkův hrobeček".:-D

Skvělý receptík,určitě bude moc dobrý,včera jsem pekla na dnešní oslavu :yes:

Vypadá to velice žravě:-p díky za recept, vyzkouším a boduji:-)):yes:

Je moc výborný už jsem ho dělala 3x, vždy se povedl. Také jsem to zkusila s jiným ovocem jelikož manžel nejí banány. Máme vyzkoušené kompotované broskve a jahody. Moc děkuji za recept:-p:yes:

ahojky,krtek je výborný,jen ten pudink,mělo mě to napadnout.jinak recept mi přišel meilem,tak jsem ho sem omylem dala,ale už se pracuje na smazání.S tím nic nenaděláš,taky by mě to štvalo,ale zase na druhou stranu,nafotila jsi to dobře že to lidí chtí a kopírujou :-):yes:

Právě ted ho dělám,pudink jsem po prvé musela také vyhodit z 250ml to bylo málo ted už je ok :-) ale jak tady už někdo psal,při vyšlehávání žlouku z cukrel a přidáním oleje z mlékem a moukou se mi stala také taková hustá hmota kterou mi šlehač málem ani neutahnul :-( sice jsem jí upekla,ale zdá se mi nějaká tuhá tak uvidím až vychladne...Popřípadě udělám jinačí.Zdá se mi ale že na 3 žloutky se tam dává moc cukru...Nechtela se mi vyšlehat vubec pena,ale spíše takové husté piré :-( tak uvidíme.Nevzdávám se,řekla jsem manželovi ze az se mi zíra vrátí z Anglie tak ho bude mít v lednici :-D Jiank dávám bodíka vypadá úžasně :yes:

ivula.S:To jsem ráda, že chutnal. Já už taky používám pouze Creme Olé za studena od Dr. Oetkera, pak to do receptu dopíšu.:-K

ahoj,recept je opravdu skvělý:-p. Řídila jsem se radami ostatních a dala jen 1 zakysanou smetanu. Pudink jsem uvařila za studena, značka oetker- krém byl vynikající. Mooc děkuji- snědla jsem ho skoro sama:-8

Veronika:mám bohužel stejnou zkušenost s pudinkem podle uvedeného postupu byl na vyhození. Také jsem musela vařit znovu a přidat mléko.

Jinak dortík výborný!

Tak jsem dortík dělala v sobotu s obrovským úspěchem !!!;-)
Děkuji moc Jituli za báječný recept.Ten korpus je boží !:yes:
Jediné, s čím jsem měla trošku problém, byl krém. Nechtěl pořádně ztuhnout, ani druhý den. Takže příště raději nedám tu zakysanou smetanu. Místo strouhané čokolády jsem do krému dala čokoládové zdobení Dr.Oetker. Dovolím si přidat svoje fotky, jestli to nevadí.:-*

jitule:Vypadá krásně, dávám bodík ! :-p Chystám se ho péct v sobotu. Jen mám dotaz. To množství těsta je na velký plech ? My u nás doma jiný nevedem. :-D Malý plech by byl pro naši nenažranou rozrostlou rodinu malý. :-))

dobrota! dělala jsem i lehčí verzi ;-) bez šlehačky a i tak byl výborný!

matysek.pusicek 1. 4. 2011 17:34
Dneska jsem delala do dortovy formy tak jsem zvedava jak bude chutnat;-)

děkuji za výborný recept. Dort na plechu je výborný. Velice mě potěšil rozepsaný postup a nenáročnost. Dortík se povedl :-p:-p :yes:

Irisek85: Já téměř do všech buchet a moučníků do těsta používám cukr krupici. :yes:

to každopádně zkusím,nedá mi to:-p Jen ještě mě napadlo,patří do toho těsta cukr moučka nebo krystal???

Irisek85: Ahojky, nevím co jsi udělala špatně. :-// T těsto vůbec nemá být tuhé, je krásně hladké...mrkni sem: http://bucifousek.webgarden.cz/buchty-moucniky/krt...... mám zde i obrázkový postup, na kterém je vidět, že je těsto normální...rozhodně to nevzdávej a vyzkoušej ještě jednou, určo se to povede. ;-)

Recept výborný,právě jsem rozkrájela,akorát se mi asi sazil korpus,nebo co.... Těsto bylo teda hrozně husté,má to tak být?Trochu jsem ho rozředila mlékem,aby mi to vůbec mixér umíchal,ale vůbec mi korpus nevyskočil,těsto zůstalo nízké a mazlavé?Proč?Postup jsem dodržela....:-(

michsamant: Toto je taky můj recept. Bohužel zkopčený bez mého svolení a vložený na Dámu.cz. Bohužel s tím nic nenadělám...:-//:no:

teda, vypada uzasne a jednoduse. do toho urcite jdu..:-K a trinacty bodik posilam :-K

dnes jsem ho darovala Dědovi k narozeninám a byl nadšený! děkuji za tip:-K

Ahoj,mám dotaz,na jak velký plech je tato dobrota?chystám se upéct,ale u nás se velký plech nesní:-(

jana.ngan 6. 3. 2010 21:24
Vypadá to Výborně s velkým V....škoda že na to nestačím sama;-(

a toto je cie?? http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=10877 recept 126

je v lednici je to fakt pecka vyborny diky .....:-p:-D

Cauky musi to bejt namka.zitra na nej jdu v nedeli ho prezentuji memu drahemu k narozeninam.tak snad mi to vyjde ;-) udeluji bodik za namku:yes:

Já vařím běžně takto hustý pudink, ale dělám ho v mikrovlnce a musí se dobře míchat. Hrudky v něm nemám ;-)

Moc dobrý moučník:yes:,ale ten pudink uvařený v 250 ml mléka jsem musela vyhodit ,udělala se mi z toho taková tuhá hrudkovatá hmota:-(, kterou nešlo použít, tak jsem uvařila pudink podruhé 1a půl sáčků v 500 ml mléka a bylo to v pohodě.:-!

Jitule mám dotaz, proč do krému šleháme šlehačku bez ztužovače? Je tuhá dost i bez něj, nebo bych tím něco přímo pokazila, kdybych ho tam dala? Používám ho s oblibou, ale nerada bych si řezy pokazila :-8;-).
Díky za odpověď.

Zuzinko koukám, že jsi dala fotky do fotoalba - nic proti tomu,:-) ale jestli chceš, můžeš je přidávat přimo k receptům. Vpravo nahoře jsou ikonky, mezi nimi malý foťáček a ten když rozklikneš, můžeš přidat fotky.;-)

Včera jsem ho dělala a je opravdu výborný :-p:yes: Také příprava je lehká, takže ideální pro začátečníky... Nepekla jsem ho na vys.plechu, pač ho nemám, tak sem použila ovální zapékací mísu a super posloužila... s dovolením přidám pár fotek ;-)

regina (neregistrovaný/á) :tvaroh v kostce-je měkký tvaroh akorát místo ve vaničce je v obalu-třeba jako máslo.je lepší protože je tužší;-)

Ahojky!!! určo s kámoškou vyzkoušim!!!

promin ja se ti moc omlouvam jitule ze jsem ti neverila ze jsi to fotila ty ;-(

Ahoj je mi 12 chtela jsem mamince udelat radost a upect neakou buchtu ale moc nechapu jaky tvaroh v kostce ale verim ze je urcite vyborna i podle tech fotecek vypada chutne;-)

ursulajda, Petula: Jsem moc ráda, že chutná! :-8:-))

Opravdu vyborny recept:-) mohu jen doporucit :-))

Jitko, už jsem dělala 2x a je výborný:yes:, jen sem podruhé dala jen jednu zak. smetanu a uvařila trochu více toho pudinku:-), poprvé mi to moc neztuhlo a krému bylo až moc::-)):yes:. Vkládám fotku a posílám bodík:yes:

Jo a ještě pro všechny...když se pořádně zakoukáte na fotky, tak je mám "podepsané"!!!

Iljusa: Děkuju, jsem moc ráda, že chutná!!! :-D

:-* Jsem netušila, že už byl někdo tak drzí a můj recept sem na Toprecepty vložil, na to se mrknu. Pro všechny, kteří mi říkají, ať to smáznu...JÁ jsem autorka receptu!!! Recept jsem napsala a nafotila pro mé stránky s recepty http://bucifousek.webgarden.cz/ a chtěla se podělit s lidičkama na Mimibazaru a zde, takže jsem ho tam i sem vložila. Nesnáším, když někdo okopčí recepty doslova i s fotkou, vloží to do Wordu a rozešle mejlem. To se přeci nedělá!!!:-!:-!:-!

Jitule - tvůj receptík znám i z mimibazaru, kam jsi jej vložila i s krásným postupem - moučník milujeme :-!:-!:yes:;-)bodík +

:-)) Tahle fotka ale je moje. Ty stránky, ze kterých jsem to sem pro Vás vložila jsou moje. A že to někdo bez mého svolení zkopčil a rozeslal mejlem, s tím bohužel nic nenadělám!!! Jen mě to může štvát.:-//

Tak to už je přímo trapný-opsat recept i s tou chybou slovo od slova, no holky, udělejte s tím něco:-O:-):no:

Jitule, tak to se ti moc omlouvám, když jsi autor, jak mi vysvětlila Výbušná, tak se prosím nezlob.;-)
Výbušná, tobě děkuji za vysvětlení autorství:-!

Já jsem recepty porovnala a v receptu, který je tu právě uveden i v tom co tu již je a dokonce jsem já osobně dostala jeden emailem a ve všech receptech je sníh napsán s písmenem ch tudíž si myslím, že je to neutále jeden.

Jani R., to je tým prepisovaním z webu na web, čo neznášam, dokonca aj text je v podstate totožný...Skutočná autorka by sa mala vyjadriť, tá to vie najlepšie, kto od koho opisuje.
Mám dojem, že tento jav je tu mimoriadne rozšírený...Ja tiež asi nevymyslím bryndzové halušky, ale recept na ne odslova doslova neopíšem z iného webu. Ale pekne napíšem, ako ich varím ja.

Já to hlolky chápu, ale zas, když víte, že tady ten recept je identický, dokonce měl i stejné foto, proč tady je znova, tomu nerozumím.

bibi....jitule dala sem ten recept aj so svojou fotkou preto, pretoze je autorka!!!!

Mardoso, asi se nepleteš, protože ten recept i s tou fotkou už tu jednou je:-! Teď koukám jak jelen, že je to dokonce od tebe, chááááá:-D
Jitule by měla alespoň tu fotku vymazat, je tu zvykem, dávat jen své fotografie, je tak i vidět, jak recepty i děláme a je to naše privilegium:-!;-)

Ale pokud je to tedy tvoje foto.,tak to potom jo.:yes::yes:Ale nic to nemění na tom,že je to úžasná chuťovka a skvěle se to dělá.Byli jsme uchváceni.Znizelo to hned a to už jsem to dělala mockrát.:-D:-D:-D

Znám,ale je lepší,když dáš svoji fotku.Tahle fotka mě přišla meilem.Bud svojí,nebo radši žádnou.:yes::yes:Jinak už jsem ho dělala.

Tématické fráze:
krtkův dort na plech, top recepty krtkův dort recept na plech, krtek na plech, krtkův dort, krtkův dort na plechu, dort krtek na plech, výborný krtkův dort na plech, krtkův dort na plech hrníčkový, krtkův dort na plech recept, krtkův dort recept, recept krtkuv dort na plechu, dort krtek s postupem, krtkův dort na plech bez pudinku, hrníčkový krtkův dort na plech, krtkův dort z pudinku, krtkův dort s tvarohem, recept na krtkův dort na plech, domácí krtkův dort na plech, krtkův dort na plech recepty, top ten recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, kakao, olej, mléko, prášek do pečiva, tvaroh, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, cukr vanilkový, mléko, pudink vanilkový, cukr, banán, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu