Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorská vepřová pečeně s pivní omáčkou

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 570 kJ /
3 243 kcal
Bílkoviny207,48 g
Tuky228,14 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 684 mg
Sodík 916 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy56,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C.
Maso opláchneme, osolíme, posypeme kmínem a pepřem.
Do pekáčku dáme olej, na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu a položíme na to maso. Krok 2: Pekáček vložíme do trouby a pečeme nezakryté 20 minut. Přidáme bobkové listy, hovězí vývar a pečeme dalších 20 minut. Nakonec vše zalijeme pivem, zakryjeme pokličkou (alobalem) a pečeme ještě hodinu.
Po této době pekáček vyndáme z trouby a maso zabalíme do alobalu, aby nevychladlo. Krok 3: Na plotnu dáme kastrůlek, do kterého z pekáčku slijeme základ pro omáčku, přidáme máslo, worcestr, hořčici, citronovou šťávu, cukr, kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, omáčku dohladka rozmixujeme a případně ještě dochutíme.
Příloha: knedlíky, brambory, rýže, těstoviny, noky...

Zveřejněno 18. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorská vepřová pečeně s pivní omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoJL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorská vepřová pečeně s pivní omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoJL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Měla jsem strach z kakaa, ale chuťově znát není. Pro barvu jsem ještě dochutila teryiaki omáčkou (připomíná mi maggi :-D) a balsamikovou redukcí. Citron jsem nedala, podlévala jsem vývarem z celeru, který kyselím octem.

Tématické fráze:
veprova pecene, bavorska pečeně, veprova pecene s těstovinami, vepřová pečeně omáčka, s kucharem u plotny, vepřová pečeně recept, recepty z vepřové pečeně, vepřová pečeně recepty, vepřová pečeně na hořčici, vepřová krkovice s omáčkou, vepřova krkovička pečeně recepty, recepty z vepřové pečeně a těstoviny, vepřová pečeně s těstoviny, bavorská hovězí pečeně, vepřová krkovice na kmíně s omáčkou, bavorská krkovice, bavorska krkovice recept, vepřová pecene testoviny, bavorske pecene maso, pečenĕ bavorska

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, cibule, sůl, pepř, kmín drcený, česnek, celer, mrkev, pórek, pivo světlé, bobkový list, vývar hovězí, máslo, omáčka worcesterová, hořčice plnotučná, šťáva citronová, cukr, kakao

Přidat fotografie receptu