Domácí jaternicový prejt
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 056,15 g |
Tuky | 160,50 g |
Vláknina | 19,62 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 2,66 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 35,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme masox, část kuliček pepře, druhou část umeleme, všechny kuličky nového koření, hrst soli a opláchnuté maso. Uvaříme do měkka, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku, společně s cibulí. Umeleme vše kromě jater.
Krok 2: Vývar přecedíme a vložíme do něj plátky veky. Dobře promáčenou veku umeleme, přidáme k masu společně se zbylým kořením a česnekem.
Krok 3: Dobře promícháme a ochutnáme, dochutíme a pak umeleme syrová játra. Vše smícháme dohromady a vložíme do pekáče vymazaného sádlem.
Krok 4: Pečeme až do zlaté kůrky. Zbytek zmrazíme v krabičkách.
Zveřejněno 22. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Moje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 15 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 18 hodinami
Domácí houbová paštika se sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 9 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 10 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 12 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 12 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 12 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 14 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 14 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 15 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Mormon před 15 hodinami
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 17 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí prejt,
příprava prejtu,
domaci prejt recept,
prejt recept,
domaci prejt,
placka do prejtu,
jaternicový prejt s bramborem,
koření do prejtu,
jak udělat prejt,
koreni na prejt,
veprovy prejt,
prejt,
zabíjačkový domácí prejt,
jaterniicovy.prejt,
domácí zabíjačkový prejt,
recepty z prejtu,
recept na obed z prejtu,
co podávat s domácím prejtem,
domaci zabijackovy prejt recept,
recpty na prejt
Suroviny:
maso vepřové,
játra vepřová,
bobkový list,
cibule,
česnek,
majoránka,
masox hovězí,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
veka,
voda
Komentáře (6)
janky3: "babička dávala masox i do sekané"
Za předpokladu, že sekanou dělala z masa, pak se při vší úctě obávám, že byla první s COVID-19 (ztráta čichu a chuti)