Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s mletým masem a cuketou

Brambory zapečené s mletým masem a cuketou jsou skvělým příkladem sytého jídla, které spojuje různé chutě dohromady. Tento pokrm je ideální pro každou příležitost, kdy hledáte něco vydatného a chutného.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 872 kJ /
2 837 kcal
Bílkoviny182,69 g
Tuky151,23 g
Vláknina28,41 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 567 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy174,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek nasekáme na drobno. Na pánvičce rozpálíme maličko olivového oleje (stačí opravdu pár kapek, maso potom pustí hodně tuku), vsypeme česnek a orestujeme. Krok 2: Přidáme mleté maso, opečeme ze všech stran a necháme chvilku dusit. Pravidelně promícháváme. Krok 3: Posypeme tymiánem a přidáme rajčata (včetně šťávy). Všechno pořádně promícháme a pár minut dusíme. Dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu nakrájíme na kolečka. Krok 5: Zapékací mísu vymažeme olejem a poklademe plátky brambor. Můžeme vyskládat i strany zapékací mísy. Krok 6: Brambory můžeme lehce osolit a přidáme vrstvu masa. Poklademe kolečky cukety, která lehce osolíme a posypeme bazalkou. Na cuketu navrstvíme opět maso a nakonec brambory, které lehce osolíme. Krok 7: Přikryjeme víkem nebo pokličkou a dáme zapéct do trouby na cca 200-220 °C. Pečeme, než jsou brambory hotové (cuketa bude za chvilku). Posledních pár minut můžeme dopéci odkryté.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 23. 3. 2017

Poznámka autorky Johanka128

Je dobré dochucovat až po přidání rajčat, aby to nebylo přesolené.

Stačí jedna plechovka rajčat, kdo má rád výraznější chuť rajčat, samozřejmě si může dát dvě, ale potom rajčata přebijí chuť masa.

Při solení vrstev brambor a cukety opatrně, protože během pečení nasáknou chuť z ochuceného masa.

Záměrně neuvádím dobu pečení, každá trouba peče jinak a je třeba zkusit, kdy jsou brambory hotové. Já jsem pekla 30 minut, poté jsem zapékací mísu obrátila na dalších 15 minut a bez víka jsem ještě chvilku dopékala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s mletým masem a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBJl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s mletým masem a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBJl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Nejmenuje se to musaka, nebo tak nějak?:-p

Sudet: Myslím, že musaka je s lilkem a nevím, jestli ještě s něčím?:-K

Tématické fráze:
zapečená cuketa s bramborami a mletým masem, musaka s mletým masem a cuketou, zapečená cuketa s mletým masem a bramborem, musaka s cuketou a bramborami, zapečené brambory s mletym masem, zapecena cuketa s bramborem a mletym masem, brambory s mletým masem a cuketou, mlete maso s cuketou, zapečena cuketa s brambory a masem, brambory s masem a cuketou, zapečené brambory, zaečené brambory s cuketou a mletým masem, brambory s cuketou a mletym masem, rajčata, cuketa, těstoviny a brambory, recepty s cuketou a mletým masem, cuketa s mletym masem a bramborem, cuketa a mletým masem a bramborem, zapečené brambory mletým masem, pečené brambory s mletým masem, cuketa s bešamelem

Suroviny:
maso mleté, brambory, cuketa, česnek, rajče, tymián, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu