Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná zabíjačková polévka

Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc nabobtnají a stačí je pak povařit kratší dobu.

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby namáčení krup

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby namáčení krup)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie869 kJ /
208 kcal
Bílkoviny2,69 g
Tuky14,93 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,25 g
Sacharidy13,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti dáme vařit do většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku přesolenou.
Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy. Kosti obereme, pěkné maso vložíme zpět do vývaru ke kroupám a dáme do studena. Zbylé maso a šlachy dáme svým či sousedovým zvířátkům. Krok 2: Druhý den jsou kroupy nabobtnalé, zvětšily objem, tím pádem se nemusí dlouho vařit. Mám ráda kroupy, které se musejí kousat, nerozvařené. Přilijeme horkou vodu, odstraníme kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku dochutíme pepřem a majoránkou deset minut před vypnutím. Přidáme vegetu či jiné dochucovadlo. Krok 3: Po vypnutí přidáme petrželku a česnek a necháme tak 5 minut promísit vůně. Kdo smí, může přidat vrchovatou lžíci sádla, dodá polévce správný šmak.

Zveřejněno 26. 3. 2017

Poznámka autorky janky3

Miluji kroupy, ale ne moc často dostaneme ze zabijačky základ na "prdlačku". Dělávala jsem ji z koupených jelítek, ale naposledy tam bylo koření, které mi nechutnalo a nepříjemně navonělo i polévku.

Kdo rád kroupy, tak si to užije.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná zabíjačková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oW5N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná zabíjačková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oW5N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

abakluk: :-K

Taky si vařím kroupy do zásoby a někdy je přidávám i do zeleninové polévky;-)

Doporučuji navařit kroupy do předu,dát do sáčku,udělat placku a dát zamrazit,potom se dobře porcují a třeba do uzené a jiné polévky jsou po ruce.

Moc Vám děkuji za recept- polévka je fakt skvělá <3

Vlasta244: :-K

Tématické fráze:
zabíjačková polévka, zabíjačková polévka, zabíjačková polévka recept, bílá zabíjačková polévka, falesna zabijackova polévka, zabíjačková polévka bílá, falesna zabijackova, falesna zabijacková polévka recept, jak dlouho vařit kroupy, recept na zabíjačkovou polévku, bílá zabíjačková polévka recept, zabíjačková bílá polévka, zabíječková polévka, falešná prdelačka, zabíjačková polévka s kroupami, zabijeckova polívka, zabíjačková polévka postup, prdlačka, falešná ovarová polévka, zabyjackova polevka

Suroviny:
krkovice vepřová, vegeta, majoránka, česnek, petrželka, kroupy ječné, koření nové koření, pepř mletý, bobkový list, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu