Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové řezy

Pokud vám zbyly bílky a nevíte co s nimi, tak je pro vás tento recept jak dělaný. Tyto bílkové řezy provoněné vanilkou jsou časově nenáročné a jednoduché. Odměnou vám bude skvělá víkendová snídaně, či dezert pro návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iriska Iriska

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 083 kJ /
3 844 kcal
Bílkoviny61,84 g
Tuky189,07 g
Vláknina11,65 g
Cholesterol 334 mg
Sodík 903 mg
Sůl2,04 g
Sacharidy467,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Bílky vyšleháme se solí a cukrem do tuhého sněhu. Krok 3: Mouku smícháme s mletými ořechy a postupně vmícháme do sněhu. Krok 4: Těsto rozetřeme rovnoměrně na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Krok 5: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého promíchávání necháme vychladnout. Krok 6: Máslo vyšleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Krok 7: Upečenou placku rozdělíme napůl, jednu polovinu potřeme krémem a druhou polovinou přiklopíme. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice ztuhnout. Krok 8: Nakonec řezy pocukrujeme moučkovým cukrem nebo pocákáme rozpuštěnou čokoládou.

Zveřejněno 11. 6. 2009

Poznámka autora Iriska

Do krému můžeme přidat nakrájené zavařené nebo čerstvé ovoce nebo strouhané ořechy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwjn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwjn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vynikající!!! :yes: <3 Peču opakovaně a jsme nadšeni! :-8

Moučník pro mne má půvab kvůli bílkům, které se občas nahromadí a pro které není příliš využití. Těsto je bez problémů, velmi dobré, jen do krému pro zjemnění jsem přidala žloutek.

Zajímavý recept na těsto, určitě si poznamenám :)! Jen mi v kombinaci s uvedeným krémem připadalo chuťově málo výrazné. Doporučuji v této konstelaci přidat kyselé ovoce nebo rybízovou marmeládu... Výsledkem bylo půl malého plechu dezertu, takže pozor, pokud čekáte více hostů :-D!

spagetka:ale rok sa mi zdá trochu veľa...asi to vyhodím. :-D Človek už prišiel v živote o väčšie hodnoty, ako 5-6 bielkov...
Jitkas, ďakujem, si milá.

magdalenka: na -18C° 4 mesice, -22C° 6 mesicu. Pridej k tomu dalsi dva mesice, to je ta "nejaka "tolerance". Nalezeno na web strankach.

magdalenka: Magdi, pokud nebyly opakovaně zamrazované, tak určitě je použij, :yes::yes::yes:

Včera som natrafila v mrazničke na zamrazené bielky, sú tam odhadom asi rok...:-D nepoznačila som dátum. Asi vyhodím, alebo sa po tak dlhej dobe dajú využiť? Dík.

Právě ho peču, měla jsem v ledničce bílky, tak se hodil;-):yes:

Tento recept jsem ještě nedělala,ale ochutnala a byl vynikající.:-p

Tématické fráze:
bílková buchta, orechove rezy z bilku, bílkové ořechové řezy, bílkový řez, bílkové řezy s ořechy, moučník z bílků, bílkové recepty, bílkové moučníky, recepty z bilku, moučníky z bílků, bílkový moučník, dezert z bilku, řez z bílkú, ořechové bílkové řezy, bílkový sníh, placka z bílků, bílková placka, dezerty z bilku, bílkové, ořechové řezy s bílkem

Suroviny:
bílek, sůl, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy mleté, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, mouka hrubá, tuk, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu