Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké tvarohové dortíky

Netradiční způsob přípravy lineckého cukroví, které však určitě zaujme. Plát těsta potřeme tvarohovou náplní, zakryjeme vykrojenými kolečky a doprostřed vložíme bobulovité ovoce. Až po upečení vykrojíme dortíčky. Snadné a chutné.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení těsta

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 304 kJ /
3 180 kcal
Bílkoviny80,78 g
Tuky163,36 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 385 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy340,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. K mouce prosejeme také moučkový cukr. Přidáme nakrájené máslo, žloutky a citronovou kůru. Krok 2: Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu odležet v lednici. Krok 3: Všechny tři bílky vyšleháme dotuha, zašleháme i cukr. Pak přišleháme žloutek a přimícháme ostatní suroviny - tvaroh, vanilkový extrakt, pudinkový prášek a mák. Krok 4: Připravíme přiměřeně velký pekáček - z tohoto množství tak 25x25 cm (nebo můžeme i větší, který celý nezaplníme). Krok 5: Polovinu těsta rozválíme - ideálně na pečicím papíru - na sílu cca 0,5 cm a kulatým vykrajovátkem (zhruba 5 cm v průměru) vykrájíme 20 koleček. Krok 6: Menším vykrajovátkem jim prokrojíme i středy a připravená kolečka odložíme. Zbytek těsta rozválíme na pečicím papíru na velikost cca 20x25 cm a přeneseme i s papírem na plech. Krok 7: Na připravené těsto rozetřeme náplň (neteče, není problém ukončit v polovině plechu). Pak vyskládáme kolečka tak, abychom náplň i spodní těsto zakryli (mělo by vyjít 4x5 ks). Do vykrojeného otvoru každého kolečka dáme kousek ovoce - malinu, jahodu, ostružinu. Ideální je, když nepřesahuje na těsto, aby se při pečení nezabarvilo. Krok 8: Potom už jen upečeme - asi 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Ještě za tepla, pomocí většího vykrajovátka, vykrájíme dortíky a pocukrujeme je.

TIP: Kalendář vánočního pečení

Zveřejněno 27. 3. 2017

Poznámka autorky hosta

inspirace na netu - velmi upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké tvarohové dortíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EL5K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké tvarohové dortíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EL5K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes::yes::yes: Dobrý nápad, vypadají krásně, klasické linecké a náplň super <3:-K

Hezké dortíky, líbí se mi:yes:

Dortíky i napsaný postup se mi moc líbí:-K:yes:

<3:yes::yes:

Móóóc pěkné!

Já bych určitě stála hodně blízko při vykrajování :-D:yes::yes:

Jiti, opravdu jen 7 g cukru?
Jinak hodně zajímavé a líbivé:-8:yes:

ivulinka: to víš, že ne:-D - opravuju. Je to klasicko 3/2/1 linecké + trošku prášku;-)

Vypadá to moc hezky, ale napadá mě - co s tím zbytkem po vykrájení dortíků? Na plechu pak musí zbýt docela dost spodního těsta s náplní... :-?

katyvypl: musí se rovnat pečlivě - vykrájené zbytky jsou "odměnou kuchařky";-) nebo toho, kdo stojí opodál:-D

Tématické fráze:
linecká buchta s tvarohem, linecké dortíčky, linecká tvarohová buchta, dortiky z lineckeho těsta, tvarohový dortík, tvarohove dortiky, linecké košíčky s tvarohem, tvarohova linecka buchta na plech, linecke tvarohove testo, linecká tvarohová buchta s tvarohem, tvarohové dortíčky, linecje buchta s tvarohem, tvarohová buchta s lineckeho testa, linecká tvarohová buchta na plech, linecké košíčky k tvarohových krémem, tvarohova buchta z lineckeho testa, buchta z lineckého těsta s tvarohem, dortíčky z lineckého těsta, linecké buchta s tvarohem, linecká buchta z tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kypřící prášek, kůra citronová, bílek, vejce, tvaroh ve vaničce, cukr moučkový, pudink vanilkový, extrakt vanilkový, mák mletý, ovoce

Přidat fotografie receptu