Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní kopřivačka s cibulkou

Mladé kopřivy jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály. Skvěle se hodí na přípravu chutné zelené jarní polévky. Polévku zjemníme na závěr smetanou a přidáme do ní rozklepnutá vejce.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 876 kJ /
448 kcal
Bílkoviny21,38 g
Tuky34,52 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 580 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy12,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé jarní cibulky i se zelenou natí nakrájíme na kolečka. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo a cibulky chvilku restujeme. Pak je zasypeme moukou a připravíme cibulkovou jíšku. Když mouka lehounce zezlátne, zalijeme vývarem a dobře prošleháme. Asi 10 minut povaříme. Krok 3: Omyté kopřivy spaříme v cedníku vařící vodou a nakrájíme je nadrobno. Krok 4: Přidáme je do hrnce a necháme asi 10 minut povařit. Polévku osolíme, ochutíme pepřem a octem. Krok 5: Polévku zjemníme smetanou a nakonec do polévky vklepneme vejce, promícháme a můžeme vypnout.

TIP: Mladé kopřivy v naší kuchyni

Zveřejněno 27. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivačka s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnpB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivačka s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnpB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept i krásné foto (ty mé zelené polévky jsou značně nefotogenické):-K

uvařil jsem si ji, trochu mi chutí připomíná kulajdu a tu mám taky rád

:yes::-K

Anna Kocikova: :-K:-K

Tématické fráze:
jarní cibulky na másle, jarní cibulka na masle, polévka z jarní cibulky, kopřivačka

Suroviny:
máslo, cibulka jarní, mouka hladká, vývar zeleninový, kopřivy, ocet, sůl, pepř mletý, vejce, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu