Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 397 kJ / 3 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,37 g |
Tuky | 62,05 g |
Vláknina | 138,25 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 485,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Propláchnutou a předem namočenou čočku spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem uvaříme doměkka. Scedíme ji a odstraníme koření.
Krok 2: Ovesné vločky zalijeme slanou vodou, také povaříme doměkka a na hustém sítě scedíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle nebo oleji osmažíme.
Krok 3: Uvařenou čočku umeleme na masovém mlýnku spolu s rohlíky, přidáme přecezené ovesné vločky, osmaženou cibuli a dobře promícháme. Dochutíme rozetřeným česnekem, okořeníme a osolíme podle chuti.
Krok 4: Směs rozetřeme na plech vymazaný sádlem a vysypaný strouhánkou do asi dvoucentimetrové vrstvy a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 st.
Krok 5: Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem, je výborný i studený.
Zveřejněno 31. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWDY
Moje poznámka
Staročeský prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWDY
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 8 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 3 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 3 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 5 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 8 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 8 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 9 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 9 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 9 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 10 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 10 hodinami
Tématické fráze:
prejt,
prejt z čočky,
preit,
prejt na plech,
prejt recept,
výborný domácí prejt,
čočka s prejtem,
pejt z čočky,
starocesky recept na rohlíky,
domácí prejt videorecept,
prejt recept videorecept,
chlebovy prejt,
top recepty prejtu,
prejt z čočky a z ovesných vloček,
recepty na prejt recept,
prejt peceny top recepty,
ptrejt,
starocesky zavitek,
co s prejtem,
recept prejt na plech
Suroviny:
čočka,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
vločky ovesné,
rohlík,
mléko,
cibule,
sádlo,
česnek,
kmín mletý,
tymián sušený,
majoránka,
sůl,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.