Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem

Jemně ochucené kapří filety v lehkém těstíčku osmažíme dočervena a podáváme s voňavým medvědím česnekem vařeným ve smetaně. Ideální přílohou k tomuto dobrému pokrmu jsou vařené brambory.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

manek380 manek380

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 047 kJ /
1 684 kcal
Bílkoviny155,67 g
Tuky104,74 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 702 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy29,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapří filety nakrájíme na porce, potřeme je česnekem rozetřeným se solí a opepříme. Maso pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet, aby koření prošlo masem. Krok 2: Listy medvědího česneku opláchneme a vložíme do pánve, ve které jsme rozpustili máslo. Promícháme a až listy zavadnou, přilijeme smetanu. Za stálého míchání mírným varem provaříme do zhoustnutí, odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a dochutíme solí. Krok 3: Do mísy nalijeme mléko a zašleháme do něj mouku s bramborovým škrobem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těstíčka. Marinované rybí porce do těstíčka namočíme a na rozehřátém tuku zvolna usmažíme do červena. Krok 4: Na nahřáté talíře urovnáme smetanový medvědí česnek, na něj položíme usmažené filety a podáváme s vařenými brambory.

TIP: Jak zbavit kapra kostí

Zveřejněno 6. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWmZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWmZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Marie Švarcová 12. 4. 2017 08:59
:yes::yes:

Skvělý recept Mánku. Jak ulovím nějakého kapříka, tak odzkouším.
Některé recepty z tvé Sladkovodní rybí kuchařky jsem již na Topky dal.
A další tvé recepty čekají na odzkoušení. :-)

<3:yes:

Tématické fráze:
medvědí česnek recepty, kapr s medvědím česnekem, kapr na medvědí česnek, kapr na medvědím česneku, smažený kapr na másle, pečený kapr s medvědím česnekem, kapr na medvědího česneku, kapri filety recepty, jak usmazit kapra bez mouky, kapr medvědi česnek, kaapr. na medvědím česneku, recept kapr na medvědí česnek recepty, kapr pečený medvědí česneku, jak smazit kapr na česneku, kapr medvědi česnek recept, medvědí smetanový

Suroviny:
filet z kapra, česnek, pepř drcený, šťáva citronová, sůl, mléko, škrob bramborový, bílek, máslo, sádlo, smetana sladká, list medvědího česneku, žloutek, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu