Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 982 kJ /
474 kcal
Bílkoviny20,97 g
Tuky40,17 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy6,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a opraná dáme vařit do vroucí vody. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu vařit do 2 litrů čisté vody, osolíme a opepříme podle chuti a uvaříme je do měkka. Krok 2: Bambusové výhonky slijeme přes sítko a necháme okapat. Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku, koriandr a chilli na jemno. Červenou cibuli a bambusové výhonky vložíme k uvařenému masu a už jen krátce necháme přejít varem. Krok 3: Mungo klíčky, zelenou cibulku a koriandr dáváme až na závěr do misky s polévkou. Kdo má rád, přidá podle chuti i chilli papričku.

TIP: Masový vývar. Jak jej správně připravit

Zveřejněno 6. 4. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace z knihy "Vietnamská kuchyně", recept upraven. Bambusové výhonky se prodávají nakládané ve vodě nebo v nálevu - takové je třeba předem několikrát propláchnout, abychom je zbavili kyselosti.

Mungo klíčky jsou plné vitamínů, můžeme si je naklíčit sami, ale nejsou nutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWpY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWpY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Odeta Wollmanova: :-) Děkuji za komentář - určitě si pochutnáte :-K hezký zbytek dne :-K

Zkusím uvařit. Už vařím asi deset druhů asijských polévek, tak zkusím i tuto. Mužovi nabídnu k servírování sojovou omáčku, širaču a rýžové nudle. Nebo z toho uvařeného masa udělám knedlíčky v těstě na wontony.

Tématické fráze:
polévka z vepřových kostí, bambusová polévka, bambusová polévka recepty, vepřová žebírka polevka, vietnamska veprova plevka, vepřová žebírka v polévce, po recept polévka, zebra po viernamsku, bambusová polévka recept, polevka z veprovich zebirek, polévka větnamská z z vepřového masa, větnamská polévka z vepřového masa, žebírka koriandr, polévky recepty, vepřové po vietnamsku, polevka z veproveho zebirka, veprovy zebirka ze zeleninou, recept polevka vepřový žebirka, jak vařit bambusové klíčky, polévka z vepřového žebírka

Suroviny:
žebra vepřová, bambusové výhonky, cibule červená, cibulka jarní, sůl, pepř, koriandr, fazole mungo, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu