Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný šnek kynutý

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 851 kJ /
3 549 kcal
Bílkoviny26,58 g
Tuky357,36 g
Vláknina3,94 g
Cholesterol 884 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy54,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme 35 dkg mouky, do kastrůlku mléko s trochou cukru - přihřejeme a nadrobíme droždí, mléko nesmí být horké, maximálně tak, abyste v něm udrželi prst. Nedělám kvásek s moukou, ale kdo dělá, ať udělá.
K mouce v misce přidáme velkou špetku soli, zbývající cukr, přes polovinu másla, širší plátek Zlaté Hané, 1 vejce, 1 lžičku bylinkového koření, kvásek a zaděláme těsto. Pokud je řidší, můžeme přidat trochu mouky. Dáme na teplejší místo kynout. Krok 2: Obě žervé, celé pomazánkové, bylinkové koření rozmícháme v míse. Nakrájený pórek a špenát dáme na olivový olej lehce zblanšírovat, před koncem přidáme koření na grilovanou zeleninu, vychladlé ještě trochu nasekáme a vložíme k ostatnímu. Přidáme vejce a pepř a dobře zamícháme. Je-li třeba, přisolíme. Krok 3: Kynuté těsto vyklopíme na hodně pomoučněný vál, posypeme moukou a rozválíme na široký obdélník. Podélně rádýlkem rozdělíme vodorovně na tři pruhy. A ty kolmo na dvě části. Máme tedy 6 proužků. Na každý naneseme stejnoměrně po celé délce užší proužek náplně a zavineme. Máme tedy 6 plněných úzkých dlouhých trubic.
Bereme jednu po druhé a na vymazaném plechu Zlatou Hanou ( i Herou ) tvoříme šneka od prostředka. Pak pomažeme zbylým měkkým máslem, posypeme slunečnicovými semínky, kmínem a špetkou italského koření. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C něco přes půl hodiny. Do zlatova. Teplé pokapeme olivovým olejem (kdo chce).

Zveřejněno 8. 4. 2017

Poznámka autorky janky3

Inspirací pro tento slaný koláč byl řecký šnek z listového těsta v řeckém týdnu v Li... Byla to velká bašta. Moje chuťové buňky mají celkem dobrou paměť. Jen těsto jsem použila lehké, kynuté. Náplň jsem umíchala podle chuťových vzpomínek.

Dělala jsem i náplň z mletého masa, s drcenými sušenými rajčaty nebo bruschetovým pestem, bylinkami a kořením a ještě trochou parmezánu, moc dobré, ale mastné těsto. Šlo by i plundrové, naplnit croisanty masovou náplní, pak pomazat vajíčkem a posypat semínky. Ještě jsem to nedělala, ale určitě by to byla bašta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný šnek kynutý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AE37

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný šnek kynutý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AE37

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Odkaz od casina na web kralovstvichuti.cz/koreni/smesi-koreni/bru...
Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli (8 %) a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta.

Postup na přípravu čtyř porcí: přibližně 40 g směsi dobře promíchejte s cca. 100 ml vlažné vody a nechte odstát 5 min. Poté směs natřete na tousty a dejte na pár minut zapéct při 180° C. Hotové bruschetty pokapejte olivovým olejem a podávejte. Můžete též zapéct s plátkovým nebo strouhaným sýrem.

Země původu: Česká republika

janky3: To je všechno fajn, Grešík má výborné směsi koření, které často nazývá podle pokrmu, k jehož přípravě slouží: maďarský guláš, špagety, bruschetta apod. To nic nemění na tom, že výraz bruschetta označuje topinku s česnekem, nikoliv směs koření. :-)

BRUSCHETTA

Kořenící směs vhodná na topinky, italský chlebíček s rajčaty, na čerstvou zeleninu, grilovanou nebo restovanou zeleninu. Směs můžeme použít sypkou nebo s olejem a jemně potírat opečený toust či topinku.;-)

Bruschetta 50g Mk

Popis:
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme naši kořenící směs Bruschetta podle chuti a olivový olej. Promícháme a dle potřeby dochutíme. Necháme trošku uležet v ledničce. Plátky bagety restujeme dozlatova v troubě nebo na grilu a okamžitě potřeme studenou vyrobenou směsí, ihned podáváme.Bruschetta chutná totiž nejlépe, když je „chléb“ ještě teplý a směs stále ještě studená.Složení:česnek,sůl,cibule,petržel,pepř černý,bazalka a oregano.

V současné době námi nabízená bruschetta má minimální trvanlivost do 26.8.2017 nebo delší.

Dobré koření - směsi - V.Grešík - Bruschetta

Máte chuť na něco dobrého - hlavně aby to bylo rychlé a lahodné? Plánujete grilování a chcete je obohatit rychle a jednoduše? Italská bruschetta je oblíbený pokrm (často předkrm) s vůní rajčat, paprik, česneku a bylin. Receptů je mnoho, ale základem je vždy opečený (na pánvi či na grilu) chléb či bageta.

S naší směsí koření máte výbornou chuťovku hned hotovou: opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Pak už si budete jen pochutnávat.

Složení: rajčatové vločky, paprika, česnek, bazalka, oregáno, mořská sůl

Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného.

Bruschetta | Koření od Antonína
koreni.cz/obchod/korenici-smesi/bruschetta
Italská hrubozrnná směs na přípravu tradičního italského předkrmu. Bruschetta (čte se brusketa) je základní teplý předkrm italské …

BRUSCHETTA
Složení:

Petržel, rajčatový flok, bazalka, libeček, česnek.



Použití: Bruschetta

Jemná, univerzální směs na zeleninu, omáčky, těstoviny a pyré.

Cena: 35 Kč / Šufánek (0,7 dcl)

"Dělala jsem i náplň z mletého masa, s drcenými sušenými rajčaty nebo bruschetou, bylinkami a kořením a ještě trochou parmezánu, moc dobré, ale mastné těsto."
:-) co je to podle vás "bruschetta"? ;-) Že by koření?? Na zahuštění, nebo proč??? :-O:-)
***
No, počkám až trošku v surovinách uděláte jakýs takýs pořádek, ale 250 másla + 125 oleje + 150!!!!! tuku na plech, mi na 500 mouky přijde až až a bodejť by to nebylo "mastné těsto." že :-O:-)
***
technická:
Nějak se vám rozhasil formát foteček... Nemáte někoho, kdo by to nápravil?:-K

Dajda: Přidala jsem pár obchodníků, kteří směs Bruschetta prodávají, já ji kupuji na trzích. Obrázky se mi nezkopírovaly.

Zobrazit 11 starších odpovědí

Asi by bylo dobré v surovinách nějak oddělit ty, které patří do těsta a ty, které patří do náplně. A taky se v postupu ztrácím.

Omlouvám se, ale na podobný výtvor nemám asi dost vyvinutou prostorovou představivost...ztratila jsem se asi v půlce návodu. Jinak to samozřejmě neznamená, že to nemůže být mňamka:)

Tématické fráze:
kynuty snek, olivový šnek, recept na kynuté šneky, kynuty sneci, bruschetta recept na testo, kynuté sneky, plněné šneky, co jí šnek, kynute sneci, olivový šnek recept, šneci z kynutého těsta, snek olivovy, kynuté šneky s česnekem, německy plněný chlebíček, olivovy sneky, kynuté šneky s náplněmi, kynuté knedlíky#utm_content=lista, kynuté knedlíky, olivoví šnek recept, kynuty plneny sneci

Suroviny:
cukr krupice, droždí, mouka hladká, mléko, máslo, tuk, vejce, sůl, sýr žervé, pomazánkové máslo, máslo, koření na grilovanou zeleninu, pepř, pórek, sůl, špenát, kmín celý, olej olivový, semínka slunečnicová, koření italské

Přidat fotografie receptu