Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazurská zelná polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 746 kJ /
656 kcal
Bílkoviny26,50 g
Tuky26,30 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 4,07 g
Sůl10,08 g
Sacharidy68,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso zalijeme vodou, uvaříme, obereme a nakrájíme. Krok 2: Kysané zelí scedíme, pokud je třeba propláchneme, v hrnci zalijeme vodou a uvaříme. Krok 3: Ve druhém hrnci osmahneme drobně krájenou cibuli na sádle, přidáme oloupané, pokrájené brambory, zalijeme vývarem a spolu se solí, kmínem a pepřem uvaříme doměkka. Krok 4: Do polévky s brambory přidáme zelí, maso, podle chuti dosolíme a podáváme s chlebem.

Zveřejněno 10. 4. 2017

Poznámka autorky cathleen

Hornická kuchařka z Ostravska

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazurská zelná polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kJ0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazurská zelná polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kJ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Podle meho gusta :yes:

Když přidáte houby a smetanu, bude ještě lepší! Ale to už bude Valašská kyselica. :-8

sikulka7: houby i smetanu do podobných polévek občas dáváme, tahle mi zprvu připadala "ochuzená". Ale nakonec byla moc dobrá, spíš takový - jiný vývar ;-)

Tématické fráze:
zelná polévka z uzeného, zelná polévka bez smetany, zelná polévka bez masa, polévka zelňačka, hornická polévka, zelná polévka z uzených žeber, zelnačka polévka recepty, zelna polévka z uzeného masa, valašská zelná polévka, polévka zelnice, frankfurtská polévka, zelná polévka z kysaného zelí, mazurská zelná, zelna polevka valasska, uzená zelná polévka

Suroviny:
žebra uzená, zelí kysané, cibule, brambory, sůl, kmín celý, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu