Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika s mandlovou příchutí

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 218 kJ /
2 442 kcal
Bílkoviny89,60 g
Tuky218,30 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 3,04 g
Sodík 398 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy28,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci oleje a 30 g másla (olej je tam proto, aby se máslo nepálilo) zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pepř, bylinky a nakrájená odblaněná játra. Chvilku mícháme, zalijeme mandlovým likérem a šlehačkou, osolíme a dusíme, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Necháme mírně zchladnout. Krok 2: Směs rozmixujeme ponorným mixerem a po troškách přidáváme 150 g másla. Hotové nalijeme do misky, můžeme ještě navrchu ozdobit bylinkami a zalít 1-2 lžícemi másla. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne.

Zveřejněno 11. 4. 2017

Poznámka autorky Lenunka

Podávala jsem s domácím chlebíkem:-). Můžeme přidat i mandle, ale moje děti to nerady a mně v paštice chuť mandlí chyběla, nahradila jsem ji tedy mandlovým likérem - alkohol se vyvaří, ale chuť zůstane:-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika s mandlovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rR2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika s mandlovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rR2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dělávám podobnou paštiku a už jsem si ji také zkusila se sladším alkoholem (dezertní červené víno). Jde to, ale příště jsem raději dala přednost suchému červenému nebo bílému vínu při opékání jater. To je ale samozřejmě otázka individuální chuti.

casino: Asi bude někdo namítat, že jde o výrobek rychlé spotřeby, ale tahle paštika mi nejlepší připadá až čtvrtý den. :-O

Dajda: u nás se čtvrtého dne nedožila, tak nevím, ale asi taky záleží na ostatním ochucení, já paštiky obecně hodně kořením ( v tomto případě hodně bylinek) a solím, protože po rozležení nejsou chuti tak výrazné :-), takže nám sladká nepřišla:-)

jinak díky všem, co vyzkoušeli, za názor:-)

Ahoj vsetci...receptik je fajn. Ale podla mna by som nemiesal rozne bylinky a ovocny liker enem tak (samozrejme kazdemu chuti inak)....ja osobne robim pastety do jednej chuti...napr: ak mandla,tak mandla tak mandlovy liker avatd...ak bylinkova, tak bylinky a dajaky bylinny likerik...ale ako som uviedol hore, co clovek tovchut a nazor<3

Já do paštiky dávám suché červené, ale někdy i portské, když ji chci slavnostnější.

casino: Jsem ráda, že mě můj odhad nezklamal, i když je jasné, že někomu ta výrazně nasládlá chuť může vyhovovat. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Já to chutnal i s tím čerstvým chlebíkem a musim říct, že je to naprosto vynikající :)

jsou to dva velké panáky, jestli jsem to dobře přepočítala na ml:-), ale vyvařilo se to až do základu a bylo to tam cítit jen lehce, spíš taková mandlově nahořklá pikantní chuť, hodně to taky ovoněly ty bylinky, a zjemnila smetana, takže to bylo celé takové jemně pikantní:-). Dívala jsem se po netu pro inspiraci, když jsem to vařila, protože jsem paštiku s alkoholem ještě nezkoušela, a většinou se dává u francouzských paštik na 500 g jater panák koňaku (a ten mi přijde víc výrazný) a pak ještě sklenka sherry nebo portského, tak mi tohle nepřijde tak moc, zvlášť, když se vyvaří alkohol i voda a zůstane tam opravdu jen ta chuťová tresť. Pokud se přidává koňak do paštiky až před mixováním, tak se ho samozřejmě tolik nedává:-).

Nevadí nasládlá chuť po likéru?

casino: právě proto, že to s koštováním nepřeháním, na to nejsem odborník:-D, tak hlavně že tu alespoň jednoho máme:-D;-)

Zobrazit 7 starších odpovědí

Tématické fráze:
domácí paštika s mandlemi, domaci paštika, pastika s mandlemi, mandlová paštika s brusinkami, top recepty domaci pasttika, alkohol do paštiky, paštika s amaretto, koreni na mandlovou pastiku, domaci pastika s alkoholem, konak do domácí paštiky, domácí paštika recept, domácí paštika recepty, kuŕecí paštika s amaretto, paštika se šlehačkou, jatrova paštika s mandlemi, domácí paštika bez alkoholu, paštika s alkoholem, koňak do pastiky, mandlová domácí játrová paštika, domácí paštika z kuřecích prsou

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, likér mandlový, šlehačka

Přidat fotografie receptu