Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí krk na smetaně

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 200 kJ /
2 677 kcal
Bílkoviny18,98 g
Tuky279,77 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 4,95 g
Sůl12,35 g
Sacharidy19,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24 hodin. Poté ho opečeme ze všech stran na pánvi a vložíme do pekáče. Krok 2: Do výpeku z pánve přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou také opečeme. Podlijeme cca 0,5 l vývaru z kostí, přikryjeme a pečeme asi 2 hodiny. Po hodině pečení maso otočíme a dle potřeby podlijeme. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a udržujeme v teple. Upečenou zeleninu dáme do hrnce včetně šťávy a rozmixujeme zcela dohladka. Do vzniklé zeleninové kaše přidáme smetanu a dle chuti osolíme. Krok 3: Zahuštění není potřeba, zelenina a smetana se o to postarají. Omáčku prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem. Dozdobíme a chuť zvýrazníme brusinkovým džemem.

Zveřejněno 12. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí krk na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWvY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí krk na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWvY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dnes jsem vařila k obědu, přesně podle receptu a opravdu moc dobré. Danka už nikdy jinak :-K

Vcera jsem delala, jen jsem pouzila jelena siku, danci jsem nemela. Zeleninku jsem nemixovala, ale propasirovala a trosku jsem zahustila jiskou na masle. Pouzila jsem vyvar z kosti siky. Jinak jsem se zcela drzela receptu. S dovolenim pridavam foto, bylo to vyyyyyborne :-K. Dekuji za recept :-D.

Ivusa: :yes::yes::yes:

Včera jsem vařila daňčí kýtu , podobně,a myslím že se podařila ???? přidávám bod :yes:a foto

Skvělé! Hmmm :yes:

Tématické fráze:
daňčí krk recepty, dančí krk, daněk na smetaně, dančí krk recept, dančí maso na smetaně, dančí krk-recept, daněk recepty, dančí recepty, recepty na danci krk, krk z danka, recept na danci krk, daňčí ragú na smetaně, danek krk recept, danek krk, dančí, recept danci krk, danek krk recepty, daněk recept, dančí maso krk, dančí recept

Suroviny:
petržel, mrkev, celer, cibule, smetana sladká, špek uzený, koření na divočinu, sůl

Přidat fotografie receptu