Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 332 kJ / 7 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,44 g |
Tuky | 404,46 g |
Vláknina | 46,36 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,60 g |
Sacharidy | 750,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme v míse (já používám skleněnou), zasypeme asi 2 PL cukru krystalu (odebrané z daného množství v receptu) a zalijeme teplým mlékem. Rozmícháme metličkou, aby se krásně droždí rozpustilo a ještě vmícháme 2 PL hladké mouky (odebrané z daného množství v receptu) a promícháme znovu. Necháme na teplém místě "nastartovat".
Krok 2: Máslo rozpustíme buď na plotně nebo v mikrovlnce, ale aby bylo vlažné, ne horké (popř. necháme trochu zchladnout), do něj zamícháme mascarpone a snažíme se tuto směs dobře rozmíchat, aby v ní nebyly hrudky. Poté přidáme 1 vejce, 2 žloutky a promícháme.
Krok 3: Máslovo-mascarpone směs zamícháme do naší velké mísy, kde už se nastartovaly kvasnice a začneme přidávat veškerý zbytek surovin z receptu, kromě věcí na potření a čokoládových kousků (ty dáváme až po nakynutí, aby se nám v těstě nerozpustily). Množství mandlí dáváme jen půlku (druhá půlka přijde nahoru jako ozdoba). Promícháme v krásné hladké těsto (kdo má možnost použít robota s hákem bude to jednodušší, kdo nemá, zbývají ruce popř. pekárna na chleba program těsto). Vypracované těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme na teplém místě kynout.
Krok 4: Nakynuté těsto si vybalíme z folie, přimícháme čokoládové kousky a vytvarujeme krásný kulatý bochánek, popř. můžeme uplést věnec ze 3 copů (záleží na každém co zvolí). Přemístíme do kulaté formy (dortové), popř. na plech, ale je vhodné udělat z alobalu okraje, neboť těsto je jemné a když ho necháte jen tak, na plechu trochu se rozteče do stran. Proto je vhodné zvolit dortovou formu, která vám jej udrží.. Pokud volíte tvar věnce, doporučuji ještě doprostřed dát nějakou vyhovující menší formu, aby vám i střed držel tvar.. Necháme ještě trochu nakynout, asi tak 15 minut. Poté potřeme směsí z vajíčka, mléka a cukru a dáme péct.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Kontrolujte špejlí, zda-li je propečený střed.. Popřípadě necháme péci déle. Věnec se peče kratší dobu, na kulatý mazanec je potřeba víc času.
Zveřejněno 16. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mazanec podle Majkla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzXO
Moje poznámka
Mazanec podle Majkla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzXO
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 18 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
mazanec z mascarpone,
velikonoční mazanec s čokoládou,
mazanec s mascarpone,
recepty od majkla,
chleba podle majkla,
mazanec s maskarpone,
kuchař majkl recept na kváskový chléb,
pečení podle majkla,
velikonoční mazanec s mascarpone,
kynutý mazanec s maskarpone,
nejlepší recept na velikonoční mazanec od majkla,
jak velké množství mascarpone,
recepty majkla,
recepty podle majkla,
aby bochánek aby při pečení držel tvar,
čokoládový dort od majkla,
kuchar majkl,
peceni chleba dle majkla,
vanočka od majkla
Suroviny:
droždí,
cukr krystal,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
mascarpone,
vejce,
žloutek,
sůl,
extrakt vanilkový,
rozinky,
lupínky mandlové,
mouka polohrubá,
čokoládové vločky,
cukr moučkový,
mazanec
Komentáře