Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec podle Majkla

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

amarcha amarcha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 332 kJ /
7 250 kcal
Bílkoviny128,44 g
Tuky404,46 g
Vláknina46,36 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 3,64 g
Sůl8,60 g
Sacharidy750,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme v míse (já používám skleněnou), zasypeme asi 2 PL cukru krystalu (odebrané z daného množství v receptu) a zalijeme teplým mlékem. Rozmícháme metličkou, aby se krásně droždí rozpustilo a ještě vmícháme 2 PL hladké mouky (odebrané z daného množství v receptu) a promícháme znovu. Necháme na teplém místě "nastartovat". Krok 2: Máslo rozpustíme buď na plotně nebo v mikrovlnce, ale aby bylo vlažné, ne horké (popř. necháme trochu zchladnout), do něj zamícháme mascarpone a snažíme se tuto směs dobře rozmíchat, aby v ní nebyly hrudky. Poté přidáme 1 vejce, 2 žloutky a promícháme. Krok 3: Máslovo-mascarpone směs zamícháme do naší velké mísy, kde už se nastartovaly kvasnice a začneme přidávat veškerý zbytek surovin z receptu, kromě věcí na potření a čokoládových kousků (ty dáváme až po nakynutí, aby se nám v těstě nerozpustily). Množství mandlí dáváme jen půlku (druhá půlka přijde nahoru jako ozdoba). Promícháme v krásné hladké těsto (kdo má možnost použít robota s hákem bude to jednodušší, kdo nemá, zbývají ruce popř. pekárna na chleba program těsto). Vypracované těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme na teplém místě kynout. Krok 4: Nakynuté těsto si vybalíme z folie, přimícháme čokoládové kousky a vytvarujeme krásný kulatý bochánek, popř. můžeme uplést věnec ze 3 copů (záleží na každém co zvolí). Přemístíme do kulaté formy (dortové), popř. na plech, ale je vhodné udělat z alobalu okraje, neboť těsto je jemné a když ho necháte jen tak, na plechu trochu se rozteče do stran. Proto je vhodné zvolit dortovou formu, která vám jej udrží.. Pokud volíte tvar věnce, doporučuji ještě doprostřed dát nějakou vyhovující menší formu, aby vám i střed držel tvar.. Necháme ještě trochu nakynout, asi tak 15 minut. Poté potřeme směsí z vajíčka, mléka a cukru a dáme péct. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Kontrolujte špejlí, zda-li je propečený střed.. Popřípadě necháme péci déle. Věnec se peče kratší dobu, na kulatý mazanec je potřeba víc času.

Zveřejněno 16. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazanec podle Majkla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VzXO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazanec podle Majkla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VzXO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mazanec z mascarpone, velikonoční mazanec s čokoládou, mazanec s mascarpone, recepty od majkla, chleba podle majkla, mazanec s maskarpone, kuchař majkl recept na kváskový chléb, pečení podle majkla, velikonoční mazanec s mascarpone, kynutý mazanec s maskarpone, nejlepší recept na velikonoční mazanec od majkla, jak velké množství mascarpone, recepty majkla, recepty podle majkla, aby bochánek aby při pečení držel tvar, čokoládový dort od majkla, kuchar majkl, peceni chleba dle majkla, vanočka od majkla

Suroviny:
droždí, cukr krystal, mléko, mouka hladká, máslo, mascarpone, vejce, žloutek, sůl, extrakt vanilkový, rozinky, lupínky mandlové, mouka polohrubá, čokoládové vločky, cukr moučkový, mazanec

Přidat fotografie receptu