Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec podle Majkla

Mazanec z kynutého těsta s čokoládovými pecičkami je jemný a nadýchaný, proto jej při pečení pojistěte dortovou formou či okraji z alobalu. Odměnou vám bude luxusní a voňavý moučník plný mandlí a rozinek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

amarcha amarcha

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez dob kynutí

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 332 kJ /
7 250 kcal
Bílkoviny128,44 g
Tuky404,46 g
Vláknina46,36 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 3,64 g
Sůl8,60 g
Sacharidy750,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme v míse, zasypeme 2 lžícemi cukru krystal (odebrané z daného množství v receptu) a zalijeme teplým mlékem. Rozmícháme metličkou, aby se droždí rozpustilo a ještě vmícháme 2 lžíce hladké mouky (odebrané z daného množství v receptu) a promícháme znovu. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 2: Máslo rozpustíme buď na plotně nebo v mikrovlnce, aby bylo vlažné, ale ne horké (popř. necháme trochu zchladnout). Do másla zamícháme mascarpone a snažíme se tuto směs dobře rozmíchat, aby v ní nebyly hrudky. Přidáme 1 vejce a 2 žloutky a promícháme. Krok 3: Máslovo-mascarponovou směs přidáme k vzešlému kvásku a přidáváme zbytek surovin z receptu, kromě věcí na potření a čokoládových peciček (ty dáváme až po nakynutí, aby se v těstě nerozpustily). Do těsta přidáme i polovinu mandlí (druhá polovina přijde nahoru jako ozdoba). Krok 4: Vypracujeme hladké těsto (můžeme použít robota, domácí pekárnu na program Těsto nebo vypracovat rukama). Vypracované těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme na teplém místě kynout. Krok 5: Nakynuté těsto vybalíme z folie, opatrně zapracujeme čokoládové kousky a vytvarujeme kulatý bochánek, popř. můžeme uplést věnec ze 3 copů. Přemístíme do kulaté formy (dortové), či na plech, ale je vhodné udělat z alobalu okraje, neboť těsto je jemné a když ho necháme jen tak, na plechu trochu se rozteče do stran. Proto je vhodné zvolit dortovou formu, která jej udrží. Pokud volíme tvar věnce, je vhodné dát doprostřed vyhovující menší formu, aby i střed držel tvar. Krok 6: Necháme ještě 15 minut nakynout. Poté potřeme směsí z vajíčka, mléka a cukru a vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C. Krok 7: Pečeme asi 30 minut. Kontrolujeme špejlí, zda-li je propečený střed. Popřípadě necháme péci déle. Věnec se peče kratší dobu, na kulatý mazanec je potřeba více času.

TIP: Čím potřít mazanec, aby se jeho povrch leskl

Zveřejněno 16. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazanec podle Majkla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VzXO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazanec podle Majkla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VzXO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mazanec z mascarpone, velikonoční mazanec s čokoládou, mazanec s mascarpone, recepty od majkla, chleba podle majkla, mazanec s maskarpone, kuchař majkl recept na kváskový chléb, pečení podle majkla, velikonoční mazanec s mascarpone, kynutý mazanec s maskarpone, nejlepší recept na velikonoční mazanec od majkla, jak velké množství mascarpone, recepty majkla, recepty podle majkla, aby bochánek aby při pečení držel tvar, čokoládový dort od majkla, kuchar majkl, peceni chleba dle majkla, vanočka od majkla

Suroviny:
droždí čerstvé, cukr krystal, mléko, mouka polohrubá, mouka hladká, máslo, mascarpone, vejce, žloutek, sůl, extrakt vanilkový, rozinky, lupínky mandlové, vejce, mléko, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu