Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí jerky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Chlazené maso hodíme cca na 1,5 - 2 hod do mrazáku, aby trochu ztuhlo. Líp se pak krájí. Krok 2: Velmi ostrým nožem krájíme na tenké plátky, ale pokuste se, aby všechny byly aspoň trochu stejně široké. Krok 3: Připravíme marinádu smícháním sojovky, soli a medu nebo worcesteru... jak komu chutná. Je možné dávat chilli, česnek, koření, pepř. Hodně je to o chuti, ale sojovka je vhodný základ a do ní dávat pak koření. Marinujeme minimálně 12 hod. v chladničce. Krok 4: Rozložíme po platech sušičky a sušíme při 70 stupních, až je maso hotové - pokud máme vakuovačku,je vhodné zatavit, vydrží pak ještě déle. Průměrná doba sušení u mě byla 8-9 hodin, ale záleží, jak tenké plátky máte. PROHAZUJTE V PRŮBĚHU SUŠENÍ PLATA!

Zveřejněno 19. 4. 2017

Poznámka autorky amarcha

Těžké návykové.. Lze případně dělat i z jiných druhů mas. Nikdy však do marinád nepoužívejte olej! Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí jerky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ELz4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí jerky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ELz4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
jerky recept, hovezi jerky, recept na jerky, marinada na jerky, hovězí jerky recept, jak udělat jerky, recept jerky, recepty na jerky, marináda jerky, jerky recepty, jerky příprava, jerky, příprava jerky, jak dělat jerky, jak udělat hovězí jerky, recept na hovězí jerky, koření na jerky, recept na jerrky, koření jerky, jerky marináda

Suroviny:
hovězí zadní, omáčka sojová, omáčka worcesterová, sůl mořská, omáčka sojová, sůl mořská, med

Přidat fotografie receptu