Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátek pomalu pečený na bílém víně a pomerančích

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Avynka Avynka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 072 kJ /
3 124 kcal
Bílkoviny236,01 g
Tuky169,60 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 930 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy84,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pečlivě omyjeme, osušíme a vložíme do marinády, kterou rozšleháme z uvedených surovin pěkně dohladka. Já maso marinuji v zipových sáčcích, do kterých vložím celé maso, zaliju marinádou, sáček uzavřu. Vložím do ledničky nejméně na 2 hodiny, lépe přes noc. Občas sáček s masem vytáhnu, promnu ho pořádně, aby marináda pořád pokrývala celý povrch masa a zase vrátím do ledničky. Krok 2: Před pečením vezmu vnitřek pomalého hrnce (kdo nemá vytahovací, udělá tento krok v jiném kastrolu či na pánvičce), dám do něj plátek másla a nechám ho na sporáku rozpustit. Mezitím vytáhnu maso ze sáčku, které následně vložím kůží dolů na rozpálené máslo a nechám to několik minut tak. Masem nehýbeme, pustí se samo. Tento proces trvá zhruba 4-5 minut, pak otočíme a necháme opéct z druhé strany další 3-4 minutky. Krok 3: Poté maso opatrně vytáhneme, dáme na prkýnko kůží nahoru a lehkými taky kůži nožem nařízneme do čtverečků.
Vrátíme zpět do hrnce. V tuto chvíli nalijeme do hrnce víno a na nejsilnějším plameni necháme odvařit. Až se vytratí typická štiplavá vůně vína, nalijeme do výpeku šťávu z pomerančů. Hrnec odstavíme ze sporáku a vložíme do základny pomalého hrnce, nastavíme polohu HIGH a časovač na 2,5 hodiny. Krok 4: Měkké maso vytáhneme a zabalíme do alobalu. Štávu lehce zahustíme škrobem, povaříme ještě tak 1-2 minuty. Odstavíme. Na zjemnění můžeme ještě přidat kousek másla, ale už to nevaříme. Kdo chce, může šťávu přecedit přes sítko. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky křížem přes vlákno (!) a podáváme např. s bramborovou kaší a okurkovým salátem (jako u nás).

Zveřejněno 22. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátek pomalu pečený na bílém víně a pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nW2P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátek pomalu pečený na bílém víně a pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nW2P

Marie

Tématické fráze:
pečené krůtí plátky, maso na bílém víně, platyz recept, kruti maso na bílém víně, krůtí plátky pečené, recept na krutí horní stehno, pečené krůtí plátky recept, pečený bůček na medu a pomeranče, recept maso na bílém víně, šťavnaté kruti plátky, kruti platky na pomerancich, recept na krůtu na pomerančích, krůtí stehna na pomerančích a na víně v pomalém hrnci, kruti stehenni platky na pomeranci, krůta na medu a pomerančích, krutí štavnatý plátek recepty, pečené krutí krůtí stehno na pomerančich, krůtí stehno na na víně a pomerančích, krůtí prso pečeně na pomerancich, krůtí horní stehna na platky recept

Suroviny:
maso krůtí, olej, med, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, máslo, víno bílé, pomeranče, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu