Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný chleba se záparou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 710 kJ /
1 843 kcal
Bílkoviny56,53 g
Tuky10,57 g
Vláknina36,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy362,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vykvašeného (a nakynutého) kvásku, zápary, soli, kmínu a hladké mouky vymísíme těsto, které necháme nakynout o polovinu (až 2/3). Je volnější, kyne poměrně rychle. Krok 2: Připravené těsto stěrkou vyškrábneme na mírně pomoučněný stůl, popřekládáme a stočíme do bochníku, který pak dáme kynout do moukou vysypané ošatky.
Obě kynutí (jak těsta, tak bochníku,) jsou relativně rychlá, záleží ale i na ročním období, síle kvásku a teplotě prostředí, ve které kynou. Krok 3: Vykynutý bochník vyklopíme do nahřáté remosky, nařízneme a upečeme – remosku je třeba předem malinko vymáznout nebo na dno položit papír na pečení.
Kdo remosku nemá, samozřejmě může upéct v troubě.

Zveřejněno 23. 4. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný chleba se záparou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWZ1

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný chleba se záparou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWZ1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chléb se záparou, chleba se záparou, pečení se záparou, celozrne pecivo se zaparou, cléb se záparou, cléb se záparou, těsto se záparou, celozrnný chléb chleba v remosce, bagety se záparou, žitný chléb se záparou, chleba se seminkovou zaparou, chleby se zaparou, zápara v troubě, kváskový chléb tmavší střídka rozkvas, tmavší střídka chleba, se záparou, záparou, chleb kvaskovy se zaparem, rohlíky se záparou, celozrnný žitný chléb se zaparou

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka celozrnná pšeničná jemná, semínka lněná, chléb, sůl, kmín drcený, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu