Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 080 kJ / 1 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 58,37 g |
Vláknina | 16,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 243,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.
Krok 2: Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto a necháme ho 60-90 minut kynout v míse. Během této doby je dobré těsto naolejovanými prsty asi dvakrát přeložit.
Krok 3: Po vykynutí těsto stěrkou opatrně vyškrábneme na pomoučněný stůl, urovnáme ho do obdélníku a lopatkou nebo nožem nakrájíme na 6-8 kousků. Opatrně je přeneseme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme znovu dokynout, postříkáme vodou z rozprašovače a i s podložkou (papír, fólie) sešoupneme na rozpálenou dlaždici (obrácený plech) v troubě.
Krok 4: Zapaříme trochou horké vody chrstnuté do druhého, starého plechu na dně trouby a upečeme (220-240°C/15-20 mniut). Po 10 minutách troubu krátkým pootevřením vyvětráme od páry a dopečeme.
Zveřejněno 25. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebulky s ovesnými vločkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GNL5
Moje poznámka
Chlebulky s ovesnými vločkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GNL5
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 11 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 2 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 6 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 7 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 8 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 9 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 9 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 9 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 9 hodinami
Tématické fráze:
domácí bulky s ovesnými vločkami,
těsto s ovesnými vlockami,
slané placičky s ovesnými vločkami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
olej,
sůl,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
vločky ovesné
Komentáře