Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice v tlakovém hrnci

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

StandaCB

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 552 kJ /
371 kcal
Bílkoviny9,41 g
Tuky21,66 g
Vláknina7,49 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,94 g
Sacharidy32,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a dáme do tlakového hrnce na rozpuštěné máslo (nebo olej) zesklovatět. Krok 2: Mezitím porce kuřete stáhneme z kůže a opláchneme je. Krok 3: Jakmile cibule zesklovatěla, přidáme porce kuřete, zasypeme paprikami, kurkumou a kari kořením. Krátce zpěníme (osmahneme) a následně přilijeme vodu (cca 300 ml). Krok 4: Přidáme rajský protlak, Podravku Naturu (nebo jen sůl) a lehce opepříme.
Uzavřeme tlakový hrnec a takto vaříme 25-30 minut. Krok 5: Jakmile je kuře hotové, sundáme poklici, vyndáme porce kuřete na talíř.
Do kelímku se smetanou přidáme cca 2 lžíce právě uvařené šťávy, promícháme. Do hrnce přidáme cca1 lžíci mouky, muškátový oříšek, a vše řádně promícháme metličkou anebo ponorným mixérem. Je-li omáčka moc hustá, přidáme trošku vody, anebo naopak trošku mouky.
Povaříme (a promícháváme) cca 5 min, na závěr přidáme smetanu. Poté dáme zpět porce kuřete, aby se znovu řádně prohřály. Krok 6: Dodatek: rajský protlak, kurkuma, kari a muškátový oříšek, dají omáčce dobrou barvu i chuť.
Podáváme s přílohou, jak kdo má rád, já jsem přidal rýžová kolínka.

Zveřejněno 26. 4. 2017

Poznámka autora StandaCB

Je to jednoduchý recept, který zvládne v pohodě i chlap. ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDjY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDjY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pak mi promiňte, ale nemáte recept přesně napsaný. Položíte-li kuře na cibulku, která zesklovatěla, tudíž se musí přinejmenším trošku opékat, pak se kuře opeče taky. Pak ještě osmahnete koření, ale kuře už máte v hrnci., takže se bude nejspíš opékat taky, ne?

Tak proč píšete, že porce kuřete posypeme paprikou a osmahneme?

Dajda: Zpěníme (osmahneme) hlavně tu papriku. Nepíši nic o nutnosti PEČENÍ kuřete.

A není škoda dávat křehké kuřecí masíčko do papiňáku? Když stehýnka nejdříve opečeme, tak za půl hodiny nebo o něco málo více budou měkká i bez něj. ;-)

Dajda: Já si myslím, že naopak, v tlakovém hrnci si vše uchová a ještě zvýrazní svou chuť, prostě je lepší, než při klasickém vaření. A maso je skrz nazkrz měkké, až se rozpadá. Navíc cílem tohoto receptu právě není kuře opékat (někdo to považuje za nezdravé), nýbrž jen vařit. :-)

Tématické fráze:
kure na paprice v papinaku, kuře na paprice, slepice na paprice v tlakovém hrnci, kuře v tlakovém hrnci, kuře v papiňáku, recept kuře na paprice se smetanou, kuře na paprice recept, kuře na paprice z papiňáku, kure na paprice v tlakaci, recepty kuře na paprice, kuře na paprice tlakáč, kureci stehna v tlakovém hrnci, dušené kuře v papiňáku, paprikas v tlakovem hrnci, jak pect v tlakovem hrnci, kuře na paprice z tlakového hrnce, kuřecí maso v tlakovém hrnci, kuře na paprice z tlakového tlakové hrnce, tlakový hrnec recepty kuřecí, paprikas v tlakaci

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, smetana, mouka hladká, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, paprika sušená pálivá, koření kari, kurkuma, ořech muškátový, pepř, podravka, ghee, voda

Přidat fotografie receptu