Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 630 kJ /
2 780 kcal
Bílkoviny198,28 g
Tuky215,12 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 663 mg
Sodík 2,83 g
Sůl7,11 g
Sacharidy11,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mrazáku vytažené a mírně povolené hříbky dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat. Poté hříbky dáme na dno kameninové nádoby pomalého hrnce, zlehka opeříme, osolíme a promícháme. Krok 2: Maso opláchneme, osušíme, odkrojíme přebytečný tuk a blanky.
Do masa uděláme ostrým nožem otvory, do kterých dáme na delší špalíčky nakrájenou slaninu. Krok 3: Maso osolíme, opepříme a pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.
V pánvi na rozehřátém oleji restujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Na ni dáme prudce ze všech stran zatáhnout připravené maso a poté ho i s výpečkem přendáme do pomalého hrnce na hříbkovou směs. Krok 4: Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny. Krok 5: Měkké maso z hrnce vytáhneme a uchováme v teple. K hříbkové šťávě přilijeme cca 3/4 kelímku smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. Podle toho, jak chceme mít omáčku hustou, můžeme dát smetanu celou. Krok 6: Omáčku podle potřeby dochutíme, prohřejeme, maso zbavené provázku naporcujeme a podáváme s rýží.
Vhodný je i houskový knedlík.

Zveřejněno 26. 4. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

Dělávám i z hovězího a vepřového masa stejnou dobu na II.stupni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5omX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5omX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

cathleen: Děkuji za info:-K

Frantiska, Anna: už je to opraveno ;-)

Anna Kocikova: věřím tomu, že to během par dnů opraví :)

mika59: I u Tebe mi to zmizelo;-(

Anna Kocikova: Ano zmízí to..:-O

I mě mizí kuchaři,kteří si recept oblíbili:-(...

Já také raději vařím v papiňáku,ale když mě přepadne ta má lenora,tak i ten pomaláček občas opráším:-8Děkuji Ti:-K

Tenhle recept se mi líbí.Dělám něco podobného v papiňáku z vepřového masa.Masko nechám tak 20 minut,pak vypnu,po ochlazení otevřu, přidám houby a znova zapnu tak na 10 minut.Nechám dojít-a je hotovo<3

Tématické fráze:
kančí maso v pomalém hrnci, divočák v pomalém hrnci, kančí guláš v pomalém hrnci, kančí v pomalém hrnci s hříbkovou omáčka, kančí koleno v pomalém hrnci, hřibkový guláš v v pomalém hrnci, pomaly hrnec divocak recept, recepty divočák v pomalém hrnci, kanci cina, cina z kance, kančí s hříbkovou omáčkou, divočák v v pomalém hrnci, pomalý hrnec divočák, kanci v pomalem hrnci s hribkovou omackou, kančí játra v pomalém hrnci, kanec v pomalém v hrnci, kameninový pomalý hrnec, kančí na smetaně v pomalém hrnci, kanci gulas pomaly.hrnec, recept kanci koleno

Suroviny:
maso kančí, slanina, smetana ke šlehání, olej, cibule, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu