Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Krůtímu masu dodá přidaná zelenina a houby na šťavnatosti a navíc ho ochutí. Navíc krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druh drůbežího masa. Je dietní, snadno stravitelné a pro naše tělo zdravější než maso kuřecí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 875 kJ / 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,98 g |
Tuky | 10,17 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,15 g |
Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky a zeleninu na kousky. Na oleji restujeme cibuli s pórkem až zesklovatí. Přidáme maso a opékáme ze všech stran.
Krok 2: Přisypeme zbytek zeleniny, koření a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka cca 20-25 minut.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, přimícháme hořčici, sójovku a Solamyl, rozmíchaný v trošce vody.
Krok 4: Když je maso zcela měkké, dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně solí.
Krok 5: Podáváme s hranolky, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 27. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9vqz
Moje poznámka
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9vqz
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 14 minutami
Plněné ořechy
Handour před 25 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 50 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 59 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
krůtí maso recepty,
kruti na zampionech,
kruti kousky recept,
kruti kousky,
krutí v mrkvi,
krůtí kousky se žampiony,
kruti maso se zampiony,
recepty na krůtí kousky,
krůtí ořez recepty,
krůtí kousky recepty,
zampiony a kruti recept,
krůtí maso v mrkvi,
kruti s mrkvi,
krůtí ořez recept,
krůtí maso na žampionech,
krůtí prsa na žampiónech,
krůtí ořez tmavý,
krůtí prsíčka recepty čína,
kruti kousky na zampionech,
krůtí maso na mrkvi
Suroviny:
maso krůtí,
cibule,
pórek,
mrkev,
žampióny,
hořčice,
omáčka sojová tmavá,
solamyl,
vývar masový,
libeček,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (10)