Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kousky s mrkví a žampiony

Krůtímu masu dodá přidaná zelenina a houby na šťavnatosti a navíc ho ochutí. Navíc krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druh drůbežího masa. Je dietní, snadno stravitelné a pro naše tělo zdravější než maso kuřecí.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 875 kJ /
687 kcal
Bílkoviny119,98 g
Tuky10,17 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 1,29 g
Sůl3,15 g
Sacharidy26,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky a zeleninu na kousky. Na oleji restujeme cibuli s pórkem až zesklovatí. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Krok 2: Přisypeme zbytek zeleniny, koření a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka cca 20-25 minut. Krok 3: Když je maso téměř měkké, přimícháme hořčici, sójovku a Solamyl, rozmíchaný v trošce vody. Krok 4: Když je maso zcela měkké, dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně solí. Krok 5: Podáváme s hranolky, rýží nebo těstovinami.

TIP: Jak na domácí hranolky - návod

Zveřejněno 27. 4. 2017

Poznámka autorky mika59

Já když nemám vývar, udělám si takový rychlý z těch odřezků, když maso opracovávám. Vždy je to lepší, než podlévat jen vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky s mrkví a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9vqz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky s mrkví a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9vqz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Ivca78: Děkuji za vyzkoušení a zprávu :-K:-K:-K

Vynikající!

Tuto kombinaci maso-mrkev-žampiony-pórek máme doma moc rádi <3:-8 Nejčastěji podáváme s rýží, ale skvělá je i bramborová kaše ;-)

Dnes jsem vařila poprvé tento recept, místo oleje sádlo a přidala jsem saturejku, pórku jsem měla zbyteček, ale zase jsem přidala více žampionů. Poměry surovin jsem sice nedodržela, ale s výsledkem jsem spokojená, zařazuji do oblíbených. Děkuji!

maso nejprve orestuju na másle s trochou oleje, vyjmu a na výpeku rozdělám cibulku, jídlo moc dobré, koření a dochucení

Valis: Krásná zpráva a díky za ni..:-K:-K

Opět výborné :-) Místo krůtího jsem dělala s kuřecím masem a nemělo to chybu :yes::yes::yes:

:yes:

Marie Švarcová 3. 5. 2017 21:29
:yes: <3

Marie Švarcová : ;-):-K:-K

Tématické fráze:
krůtí maso recepty, kruti na zampionech, kruti kousky recept, kruti kousky, krutí v mrkvi, krůtí kousky se žampiony, kruti maso se zampiony, recepty na krůtí kousky, krůtí ořez recepty, krůtí kousky recepty, zampiony a kruti recept, krůtí maso v mrkvi, kruti s mrkvi, krůtí ořez recept, krůtí maso na žampionech, krůtí prsa na žampiónech, krůtí ořez tmavý, krůtí prsíčka recepty čína, kruti kousky na zampionech, krůtí maso na mrkvi

Suroviny:
maso krůtí, cibule, pórek, mrkev, žampióny, hořčice, omáčka sojová tmavá, solamyl, vývar masový, libeček, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu