Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

StandaCB

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie970 kJ /
232 kcal
Bílkoviny5,69 g
Tuky1,76 g
Vláknina9,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy43,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme spolu se zelím do hrnce. Kdo chce může přidat i lák ze zelí (polévka pak bude kyselejší). Krok 2: Vezmeme větší ponorné sítko, do kterého dáme 1 stroužek česneku, 3 lžičky celého kmínu, cca 3 kuličky nového koření, něco celého barevného pepře a bobkový list. Sítko dáme do hrnce.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.

Zveřejněno 28. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v6Wn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v6Wn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

protože brambory vařené se zelím dobře nezměknou:-), já vařím každé zvlášť:-)

StandaCB:
Zemáky se sice uvaří, vo vnútri jsou měkké, ale avšak na povrchu jsou tužší, "gumovější":no:
No, jíst se to dá, ale já mám takovou neblahou zkušenost...

Zobrazit starší odpověď

Z vlastní zkušenosti nedoporučuji vařit dohromady zelí a brambory. Nejlépe je vařit nejprve brambory a až jsou uvařené, pak teprve přidat zelí. Popřípadě brambory vařit zvlášť a pak je tam dodatečně vložit.

yanull: " schválně to někdy zkuste"... :-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
rychla zelnacka, zelnacka v papinaku, juhoceska zelnacka, zelňačka z papiňáku, vařím dobre, pravá zelňačka, recept na jihočeskou zelňačku, roudenske zelí recepty, bezmasá zelnačka, rychlá zelňačka z kysaného zelí, recept na jednoduchou zelnacku, jihočeská bila zelnačka, bio zelňačka, jičeská zelnacka, jednoduchá zelňačka z kysaného zelí, jednoduchou zelnačka, jednoducha zelnacka s houbami, pravá zelňačka videorecept, jednoduchá zelnice, normalni zelňačka

Suroviny:
zelí kysané, smetana, brambory, česnek, kmín celý, bobkový list, koření nové koření, pepř čtyř barev, podravka, pažitka

Přidat fotografie receptu