Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Suroviny
Porce: cca 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 970 kJ / 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,69 g |
Tuky | 1,76 g |
Vláknina | 9,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 43,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme spolu se zelím do hrnce. Kdo chce může přidat i lák ze zelí (polévka pak bude kyselejší).
Krok 2: Vezmeme větší ponorné sítko, do kterého dáme 1 stroužek česneku, 3 lžičky celého kmínu, cca 3 kuličky nového koření, něco celého barevného pepře a bobkový list. Sítko dáme do hrnce.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 28. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Wn
Moje poznámka
Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Wn
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 5 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 14 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 3 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 3 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 6 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 7 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 7 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 8 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 9 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 9 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 9 hodinami
Tématické fráze:
rychla zelnacka,
zelnacka v papinaku,
juhoceska zelnacka,
zelňačka z papiňáku,
vařím dobre,
pravá zelňačka,
recept na jihočeskou zelňačku,
roudenske zelí recepty,
bezmasá zelnačka,
rychlá zelňačka z kysaného zelí,
recept na jednoduchou zelnacku,
jihočeská bila zelnačka,
bio zelňačka,
jičeská zelnacka,
jednoduchá zelňačka z kysaného zelí,
jednoduchou zelnačka,
jednoducha zelnacka s houbami,
pravá zelňačka videorecept,
jednoduchá zelnice,
normalni zelňačka
Suroviny:
zelí kysané,
smetana,
brambory,
česnek,
kmín celý,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
podravka,
pažitka
Komentáře (7)