Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový tunel

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alenaaa alenaaa

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 991 kJ /
1 910 kcal
Bílkoviny78,13 g
Tuky44,93 g
Vláknina7,60 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 688 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy294,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme tuhý sníh se solí, postupně vešleháme po jednom žloutku, zasypeme cukrem a tak opakujeme do vypotřebení, nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do peč. Krok 2: Nalijeme na plech, pečeme na pečícím papíru 8 min. na 180 C. (Tento plát lze použít také na roládu). Krok 3: Po mírném vychladnutí plát převrátíme na čistý papír a ten z trouby z plátu sejmeme. Odřízneme z plátu pruh asi 15 cm, tj. na přikrytí hřbetu. Krok 4: Vezmeme formu, vyložíme jí upečeným plátem, kde je třeba zařízneme, jinde třeba dodáme, pak to nebude vidět. Forma musí být všude vyplněná. Krok 5: Do jogurtu nakrájíme jahody, osladíme a spojíme s připravenou želatinou. Směs nalijeme do vyloženého hřbetu, přikryjeme odříznutým pruhem, zatížíme prkýnkem a uložíme na 10 hod. do chladu ztuhnout. Krok 6: Pak vyklopíme, krájíme řezy.

Zveřejněno 14. 6. 2009

Poznámka autorky alenaaa

Vypadá to složitě? Není to tak, je to jednoduché a slaví to úspěchy, s jakýmkoliv ovocem. Taky lze použít zmrzlinu, pak to musí na hodinu do mrazáku, na proležení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lx9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lx9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

boženkavlkova 3. 12. 2012 19:27
určitě vyzkoušim:-

Inspirovala jsem se tímto receptem a vytvořila dobrotu,kterou určitě zopakujeme :-p Díky za inspiraci :yes: Posílám bodík a přidávám foto :-8

Receptík jsem vyzkoušela, jen s malou změnou - místo jahod jsem dala kiwi (měli zrovna v akci).:-D

...taky jsem už upekla, použila jsem višňový jogurt+ušlehanou šlehačku a protože jsem neměla višně, tak jsem tam dala kompotované mandarinky...ale - byl výborný...:-)

Pro Jiřičku: používám želatinu, která je bez chuti, balíček je na 400gr tekutiny, drží báječně. Vložím fotku.

Tunel je nádherný a je strašně moc inspirativní....na jogurtové, šlehačkové, smetanové želatiny má Dr. Oetker

Želatinový ztužovač - Dr. Oetker Předchozí Výrobek Další Výrobek a myslím, že konkrétně tady by se úúúžasně uplatnil...chci to taky vyzkoušet...a třeba půl na půl s jogurtem dát i ušlehanou šlehačku...moc mně to láká:yes::yes::yes:

Jiřička 15. 6. 2009 13:00
Tunel je moc hezký a určetě i výborný. Je vidět, že jste šikovná. Já bych, ale potřebovala vědět kolik má dát té želatiny. Ještě jsem ji nikdy nepoužívala. Děkuji.

:-p;-):yes:

Moc hezký,vyzkouším a dávám bodík za dobrý nápad.:yes:

Nádhera:-p:yes:+

krásný:yes::yes:

jahod už je, určitě vyzkuším, dík za tip ! bodík !

Tématické fráze:
jogurtový tunel, zasněžený jogurtový tunel, zasnezeny tunel, tunel recept, jahodový hřbet, rolády a tunely, nepečený tunel, tunel s jahodami, zasněžený tunel recept, šlehačkový tunel, recept tunel, roláda tunel, varecha.sk, řezy tunel, recepty na tunely, tunel s zelatinovou naplní, tunel s jahodami recept, jogurtový tunel recept, jogurtoví dort, tunely a rolády

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, jogurt bílý, cukr, jahody, želatina

Přidat fotografie receptu