Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený jaternicový prejt

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 207 kJ /
2 440 kcal
Bílkoviny165,43 g
Tuky98,02 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 3,34 g
Sůl8,40 g
Sacharidy218,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku. Krok 2: Syrová játra umeleme velmi najemno, maso pak umeleme hruběji. Přidáme lehce vymačkanou veku, rozetřený česnek, majoránku, nové koření a podle chuti dosolíme. Krok 3: Sádlem vymažeme zapékací mísu, urovnáme do ní prejt a upečeme ve vyhřáté troubě.

TIP: Jak připravit a upéct prejt

Zveřejněno 1. 5. 2017

Poznámka autorky cathleen

Inspirace - kniha Řeznická kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený jaternicový prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWz1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený jaternicový prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWz1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Ó, dokázala bych se jím nacpat a pak by mi bylo krááásně špatně :-D

zizala, Lenunka, ivulinka: díky:-K:-K Na fotce je jen zapečená toška v malé misečce, ale bylo ho (a ještě ho zůstalo) dost, bude oběd i zítra;-)

prejt já ráda:-):yes:

Ivko, sbíhají se mi sliny, když tu tvoji parádu vidím<3

Tématické fráze:
zapeceny prejt, jaternicový prejt, jaternicový prejt recepty, jaternicovy prejt recept, jaternicový prejt s bramborem, domácí jaternicový prejt recept, zapékaný prejt, domaci jaternicovy prejt, jaternicový nákyp recept, prejt zapečený, zapečený domácí prejt, recept na jaternicový prejt, zapečený prejt recept, vepřový prejt zapečená, jaternicový prejt-recepty, jaternicovyprejt, zapeceny veprovy prejt, zapeceny prejt s bramborem, zapečený prejt z vepřové hlavy, recet na jaternicovy prejtu

Suroviny:
hlava vepřová, bůček vepřový, plíce vepřové, játra vepřová, veka, cibule, vývar vepřový, sůl, pepř mletý, koření nové koření mleté, česnek, majoránka, sádlo

Přidat fotografie receptu