Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče Danča

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca beruska Danca beruska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 922 kJ /
4 762 kcal
Bílkoviny79,68 g
Tuky176,02 g
Vláknina19,68 g
Cholesterol 893 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy704,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na vále na plát, nožem nakrájíme čtverečky a naplníme tvarohovou náplní. Můžeme přidat rozinky předem namáčené v rumu a koláčky uzavřeme. Promáčkneme do koláčů důlek a ten potřeme povidly a posypeme drobenkou. Hotové koláče necháme na plechu ještě 15 minut nakynout. Krok 3: Koláče pečeme při 175 stupních, až jsou zlaté.

Zveřejněno 3. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláče Danča

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWyJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláče Danča

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWyJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Mne sa koláčky počas pečenia nafukujú a povidla zliezajú dole tým pádom. Neviem, kde robím chybu? Mokrý tvaroh, alebo veľa tvarohu, alebo veľa povidlí?

magdalenka: Taky se mi to někdy stává ......nevím čím to je :-(

Tyto koláče miluji. U nás jim říkáme dvojctihodné. Vydrží dlouho jako čerstvé.

casino: :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
danca kolac, rebarborový koláč od danči, kolace s kvaskem, koláče danča recept, makovy kolac s jablky danca, jak dlouho vydrží chodský koláč

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, mléko, cukr moučkový, olej, žloutek, droždí, tvaroh kostka, cukr moučkový, žloutek, pudink vanilkový, kůra citronová, povidla švestková, mouka polohrubá, máslo, cukr

Přidat fotografie receptu