Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dijonské masové špízy

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 807 kJ /
910 kcal
Bílkoviny150,14 g
Tuky27,66 g
Vláknina5,76 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,74 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a potřeme pastou z hořčice, utřeného česneku a kopru. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Krok 2: Na špejle napichujeme střídavě vepřové, plátek žampionu, telecí, kolečko cukety. Krok 3: Marinádou, která případně zbyla v misce nebo na prstech, lehce potřeme cuketky a špízy opékáme v dostatečné vrstvě tuku asi 15 minut. Pokud se nám nezdá maso dost propečené, vložíme špízy ještě na 5 minut do rozehřáté trouby.

Zveřejněno 14. 6. 2009

Poznámka autorky Eliza

Pokud nemáme telecí, můžeme použít jiný druh minutkového masa, případně kuřecí. Pro chuť pokrmu je určující především marináda.

Tip: Na opékání jsem použila směs bylinkového másla a olivového oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dijonské masové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66Az

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dijonské masové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66Az

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Jani, díky, ale obávám se, že se to nedá srovnávat...;-) Dědeček byl profík, zatímco já jsem v podstatě samouk, protože nás máma z kuchyně jen vyháněla. Když jsem se poprvé vdala, učila jsem se úplně, ale úplně všechno sama a od začátku...(internet nebyl...;-):-D )
Třeba i proto mě to pořád tak baví :-D.

:-p;-):yes:

Tak už aspoň víme, po kom jsi tak dobrá kuchařka:-):yes:

Bibi, jsi mě pobavila - jak pregnantně jsi to nakonec řekla...takže se moc moc těším na tvoje fotky!!
Jani, vařečkový řád bych také brala...:-D, vystavila bych si ho v kuchyni ;-). (V kuchyni na chalupě máme pověšené diplomy, které kdysi obržel můj děda - dělal před válkou šéfkuchaře v Ambassadoru a v Evropě (u Šroubka), potom mu znárodnili jeho penziony a tak pracoval a vařil pod Jednotou...:-// ; kolikrát nechápu, co on to uměl uvařit - nejvýznamnější ocenění měl za "kvíčaly v paštice" :-O )
Děkuji za reakce i bodíky!! :-)

Eli, maso, masko, masíííčko, to je moje parketa:-pale holt to telecí neeseženu, tak druhá alternativa bude určitě taky skvělá a viš co:-?prostě to udělám a je vyřešeno. Jak říká Jana R.- špízy jsou vždycky dobré, ať už je tam napíchané cokoliv;-) Dávám ti boďana a hotovo:yes:

Eli, špízy já můžu, vždycky, ať tam dá člověk cokoliv, vypadá to dobře a dají se různě kombinovat a to je super. Moc se mi líbí ta kombinace s cuketou. Takže to bude...že by řád zlaté vařešky?:-)):-D, ale prdlajs, bude to plusíík!:-):yes:+

Nádhera.:-p:-*

cukety máme teprve v květu, ale brzo budou, určitě vyzkouším, ukládám !

To je paráda. O fotce už vůbec nemluvím.:-)):-)):-)) +

Tématické fráze:
špízy recepty, masové recepty, špízy v troubě, masový špíz v troubě, špízy, špízy do trouby, telecí špíz, špízy recept, recepty na špízy, recepty špízy, špíz v troubě, recept na špízy, marináda na špízy, dijonský vepřový plátek, telecí špízy, minutková kuchyně recepty, špízy vepřové, veprova panenka marinada, vepřový plátek na žampionech, dobré masové recepty

Suroviny:
panenka vepřová, kotleta telecí, cuketa, žampióny, hořčice dijonská, česnek, kopr, sůl, olej

Přidat fotografie receptu