Sněhové bezé s likérovým krémem
Přebytky bílků z různého pečení je takový folklor vánočního pečení. My vám přinášíme recept na jejich spotřebu. Sněhové bezé plněné likérovým krémem se skvěle hodí nejen na sváteční stůl, ale třeba i na silvestrovskou veselici.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 335 kJ / 2 948 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,44 g |
Tuky | 168,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 319,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni začneme šlehat samotné bílky. Jakmile se začne tvořit hustější bílá pěna, přidáme cukr.
Krok 2: Společně šleháme dál ve vodní lázni do té doby, než se zcela rozpustí cukr a sníh je teplý, lesklý a tvoří špičky. Odstavíme z vodní lázně a šleháme do prochladnutí.
Krok 3: Prochladlou hmotu plníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme kulaté ploché tvary. Ty pak posypeme připravenými ořechy či zdobením.
Krok 4: Pečeme velmi zvolna při teplotě asi 70 °C. Čas hlídáme podle upečení koleček. Ty jsou ideálně upečené - vysušené, pokud jdou odlepit od papíru.
Necháme je vychladnout. Krok 5: Na přípravu krému použijeme změklé máslo, které utřeme s cukrem. Postupně pak přiléváme likér, který zašleháváme do krému. Následně plníme dvě kolečka a slepíme je k sobě krémem. Krok 6: Bezé necháme chvíli v chladu proležet a podáváme.
Jednotlivé neslepené kousky vydrží v uzavřené krabici i měsíc. Plnit a slepovat je můžeme podle chuti a potřeby.
Necháme je vychladnout. Krok 5: Na přípravu krému použijeme změklé máslo, které utřeme s cukrem. Postupně pak přiléváme likér, který zašleháváme do krému. Následně plníme dvě kolečka a slepíme je k sobě krémem. Krok 6: Bezé necháme chvíli v chladu proležet a podáváme.
Jednotlivé neslepené kousky vydrží v uzavřené krabici i měsíc. Plnit a slepovat je můžeme podle chuti a potřeby.
Zveřejněno 5. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové bezé s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XB3v
Moje poznámka
Sněhové bezé s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XB3v
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 3 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 9 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 11 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 14 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 5 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 5 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 5 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
bezé,
recept na beze,
sněhové tyčinky s krémem,
cukrovi beze,
oriskove beze,
pařížské bezé,
ovocné bezé,
ořechové bezé,
bezé recept,
bílkový krém,
sněhové špičky,
recepty z vaječných bílků,
sněhove cukrovi s kremem,
slepované sněhové pusinky,
ovocné sněhové špičky,
sněhové špičky oříškové,
sněhové šišky s krémem,
ořechové bezé řezy s krémem,
jak dlouho vydrží snehovy krem do kremrole,
sněhové cukroví slepované krémem
Suroviny:
cukr krupice,
bílek,
ořechy,
máslo,
cukr moučkový,
likér vaječný
Komentáře (8)