Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové řezy se zakysankou

Podobných receptů je hodně, ale s rozpuštěnou čokoládou v zakysané smetaně je neodolatelný. Byl by hřích to s ní nezkusit, stojí to za to. Je to moc chutný moučník, u kterého se nemusíte bát, že by byl suchý.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MoninkaS MoninkaS

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 509 kJ /
6 336 kcal
Bílkoviny132,80 g
Tuky287,30 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 1,36 g
Sůl3,81 g
Sacharidy795,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Buď můžeme vyšlehat celá vajíčka s cukrem do pěny (opravdu do pěny, cca 8 min.), nebo jen žloutky s cukrem do pěny. Do vyšlehané světlé hmoty, ať už je dělaná prvním způsobem nebo druhým, zašleháme vodu a olej. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Krok 3: Druhý způsob je, že vyšleháme jen žloutky s cukrem, a z bílků sníh. Sníh se líp vyšlehá za přidání špetky soli. Ten přidáme až naposled. Můžeme trošku těsta odebrat a přidat lžičku kakaa, aby to udělalo krásný dekor. Krok 4: Uvaříme oslazený pudink podle návodu na obalu. Krok 5: Na vymaštěný a moukou vysypaný plech nalijeme nejdřív světlé těsto, pak tam cik-cak postříkáme tmavé a koncem nože opatrně promícháme, aby vznikl pěkný vzor. Uvařený pudink lžícemi klademe na neupečené těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 30 minut. Krok 6: Zakysanku pokojové teploty šleháme a pomaličku přidáváme za stálého šlehání zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Pozor, aby měly podobnou teplotu (mohlo by se to srazit). Krok 7: Na vychladlý piškot natíráme "krém" a můžeme zdobit podle chuti a fantazie. U nás je favorit skořice, kakao, ale i jen tak bez ničeho.

TIP: Nejlepší moučníky na plechu

Zveřejněno 6. 5. 2017

Poznámka autorky MoninkaS

Na pudinku nešetříme. Vyplatí se koupit kvalitní. Z "neznačkového" může po upečení zůstat pořád tekutý. Vyzkoušeno i s čokoládovým pudinkem, ale i pro milovníky čokolády doporučuji vanilkový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkové řezy se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m7A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkové řezy se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m7A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

KuchtikKarel: <3 :yes:

Recept jsem zkoušel a je moc dobrý. Jinak plech se vymazat nemusí, stačí pečící papír. Přidávám fotku

pudinkové řezy miluju v jakékoliv podobě....na tomto receptu se mě líbí ta poleva-musím ji vyzkoušet <3

Jana: To určitě vyzkoušej :-p

Vmíchávám zakysanou smetanu do právě rozpuštěné, tedy horké, čokolády a nikdy se mi to nesrazilo! Ani mě nenapadlo se nad tím zamýšlet! :-)

Astheart: Mně se to taky nikdy nepodařilo-naštěstí. Píšu to radši preventivně aby někoho nenapadlo nalít vřelou čokoládu do ledové zakysanky.. Možná ani tak by se nic nestalo :-D

Ivana Janečková 20. 7. 2017 17:17
Vzorná prezentace receptu!:yes: I s tím pudinkem to je přesně tak. Kvalitní pudinky Dr.Oetkera opravdu stačí 2 na litr, mám to vyzkoušené i u jiného moučníku:-).

Ivana Janečková: Děkuji:-K Sice je to dlouze napsaný ale bude vědět i začátečník. Mám radši takto napsané recepty než typu "Uděláme těsto, dáme na plech a upečeme" :-D

Tak jsem si špatně opsala bod 3)..Při pečení těsta mi pořád nešlo do hlavy kam s tím pudinkem :-O? Až tady jsem si všimla :-D. Tak imrovizace, nejdříve z lednice vychlazený pudink, pak na to krém :-8.

Daší: Nevadí, i tak se určitě povedla a snědla <3 Hlavní je, že sis s tím poradila a nenechala se vyvést z míry:yes:

Vyzkoušeno s následujícím výsledkem:
1. první den: moc dobré
2. druhý den: už není ........
Dosud jsem pekla s čokoládovým pudinkem a bílou smetanou se skořicí (z hladké mouky a moučkového cukru), ale byl by opravdu hřích tuto variantu nevyzkoušet:-!:yes:

Dajda: To sem ráda, že se povedla! A hřích by to opravdu byl, za to ručím :-! :-p

Marie Švarcová 14. 5. 2017 11:43
:yes: vypadá to moc hezky <3 já dávám 2 pudinky a 2 lžíce cukru na 500 ml mléka, tu polevu používám hodně let a je opravdu skvělá. Na hustý pudink je třeba jen méně mléka, do krémů apod. jinak nedělám. :-K

Marie Švarcová : Děkujiii:-K

do pudinku mouku, jo?:-O tak to taky slyším poprvé, to než se provaří tak to bych teda nechtěla mejt ten hrnec. Pudink se vaří 1-2 minuty. Běžný postup je dát 2 pudinkové prášky na 1/2 litru mléka ;-), používám to např. do krémů na dorty:-)

Abych to nějak vysvětlila:-) Když sem použila na tuto buchtu ten levnější pudink 2ks/1l tak to vůbec neztuhlo. Normálně teď dělám od Dr.Oetkera taky 2ks/1l a úplně super, ztuhne a je dobrý.
takseptam: Pudinku je tam až až.. Podle mě kdyby ho tam bylo víc tak už by ho tam bylo opravdu hodně. ;-)

Zobrazit starší odpověď

pokud je potřeba mít trochu tužší pudink, je dobré dát méně mléka a nebo přimíchám k tomu levnějšímu pudinku zarovnanou lžíci hladké mouky, potom je zaručeně tužší

Valinka43: S hladkou moukou slyším poprvé, děkuji za dobrý tip :-8

Něco na tom je, Moninko! ;-) Tak si ten hřích ukládám.

Tématické fráze:
pudinkové řezy na plech, pudinkove rezy, recepty na vyzkoušené dobré řezy, řezy na plech s pudinkem, dobré řezy na plech, řezy se zakysankou, levné řezy, řezy s pudinkem, pudinkové řezy se zakysanou smetanou, dobré levné řezy, řezy s pudinkem a zakysankou, levné řezy na plech, levné pudinkové řezy, pudinkového řezy na pllech, ďobre řezy s pudinkem, levné a dobré řezy na plech, pudingove rezy se zakysankou, pudinkové řezy ii, pudingové řezy na plech, dobra levna buchta s pudinkem

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, mléko, pudink, cukr, smetana zakysaná, čokoláda na vaření, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu