Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 070 kJ /
495 kcal
Bílkoviny8,35 g
Tuky1,53 g
Vláknina8,82 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy107,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z jablek vykrojíme opatrně jadřinec, vznikne otvor, který naplníme ořechy, cukrem a navrch hrozinkami. Krok 2: Jablka vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm. Krok 3: Jablka pečeme v troubě při teplotě 160ºC přibližně 0,5 hodiny. Cukr, voda a šťáva z jablka vytvoří v pekáčku světlou, hustou hmotu, kterou nesmíme přepálit. Krok 4: Než se jablka upečou, uvaříme z pudinkového prášku a vanilkového cukru řidší pudink. Krok 5: Jablka vložíme na talíř, pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký pudink.

Zveřejněno 6. 5. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qlQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qlQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

vanilkový pudink a 200 ml mléka nebude vůbec řidší, ale dost koule, pokud vím tak jeden prášek je na 500 ml mléka:-), zřejmě asi nedáváte celý, tak by bylo dobré napsat, kolik, vzhledem k tomu, že to houstne až po přidání a už se s tím nedá nic udělat pak, nějaký začínající kuchař to tam nasype a pak se bude divit:-)

Kocmax: ;-):yes:

Zobrazit starší odpověď

…nebo dát do vydlabaného jabka pikantní (je-li doma) marmeládu, rozinky a navrch ořechy SEKANÉ nahrubo…
Teprve přismahlé ořechy tomuto dezertu dodají ten echt čtvrtý labužnický rozměr :yes:
No, a do krému samozřejmě (bez ohledu na dítka u stolu) RUM!
Je k nevíře, jaké relativně velké množství bytostí (žen i lidí) nesnáší rumovou vůni a šmak ;-)
Asi jenom proto, že v dětství byla zanedbána osvěta a bylo jim odepřeno s touto ingrediencí se zavčas intimně seznámit…:-D

casino: rum asi nebude v souladu s tou dietou, kterou autorka drží, já bych ho tam dala taky, bez ohledu na dítka:-D, ale každý to holt nesmí, no :-(

Tématické fráze:
pečená jablka s vanilkovým krémem, pečene jablka, pečená jablka s krémem, pečené jablko s vanilkovým kremem, pečené jablka s vanilkovým krémem, pečene jablko, pečena jablka s vanilkovým s pudinkem, pečené jablko s krémem, pečená jablka s ořechy a vanilkovým krémem, jablka s vanilkovým, knedličky s vanilkovým kremem, jablka s vanilkovým krémem, přeliv z pecenych jablek, pecene jablko na vanilkove omacce, jablko s vanilkovým krémem, pečené jablko s pudinkem, pečené jablko recept, pečené jablka s pudinkem, jenom pečená jablka, palačinky s vanilkovým přelivem

Suroviny:
jablko, cukr, rozinky, ořechy vlašské, pudink vanilkový, cukr vanilkový, mléko nízkotučné

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu