Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev dušená na slanině

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Uznevim

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 243 kJ /
536 kcal
Bílkoviny5,57 g
Tuky42,62 g
Vláknina11,96 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 968 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy28,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev nakrájíme na kolečka, slaninu a cibuli na kostičky, česnek na plátky. Krok 2: Na rozpuštěné slanině osmažíme cibuku a česnek, přidáme mrkev. Chvíli opékáme. Voňavé a zezlátlé ingredience zasypeme lžičkou krystalového cukru a cca 1 minutu karamelizujeme. Pak vše podlejeme trochou vody, osolíme, opepříme a společně dusíme. Dusíme tak dlouho, jak máme rádi mrkev měkkou. Někdo radši na skus, jiný na konzistenci ála "matlapatla". Krok 3: Těsně před dodušením přidáme mražený hrášek v množství dle vlastního uvážení. Vše zasypeme lžičkou hladké mouky, rozmícháme a necháme chvíli probublat. Krok 4: Nakonec vmícháme 1 - 2 lžice jemně pálivého kečupu, zakapeme trochou šťávy z citronu (nebo octem) a posypeme drobně pokrájenou petrželkou.
S brambory a dušeným vepřovým či skopovým chutná skvěle.

Zveřejněno 7. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev dušená na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWM5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev dušená na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWM5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dnes jsem uvařila a bylo to překvapivě dobré. Jen ten kečup příště nedám, zdálo se mi to kyselé. Děkuji za recept.
:yes:

Tématické fráze:
mrkev, zelená petrželka, dušená mrkev se slaninou, recept na dušená mrkev, dušená mrkev hrasek kvetak, karamelizujeme mrkev recept, recept brambory mrkev hrasek

Suroviny:
mrkev, slanina, cibule, česnek, cukr krystal, hrášek mražený, kečup sladký, pepř, sůl, mouka hladká, šťáva citronová, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu