Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkváček

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karol89 Karol89

Náročný

Doba přípravy 45 minut + odležení přes noc

45 minut + odležení přes noc

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 022 kJ /
1 200 kcal
Bílkoviny39,68 g
Tuky11,89 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 427 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy224,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve v jedné míse smícháme sypké suroviny, následně v druhé míse smícháme mokré suroviny a vše zamícháme s vyšlehanými bílky. Krok 2: Směs přelijeme do menší dortové formy (18cm-22cm) a pečeme přibližně 35 minut na 180°C. Počítejte s tím, že se tento dort řadí mezi "vlhké", tak se nenechte zmást, že stále nebude hotový. Krok 3: Mezitím, kdy se dort peče, připravíme krém smícháním všech ingrediencí. Krok 4: Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme krémem. Vršek jsem ozdobila plátky mrkve.
Necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne.

Zveřejněno 7. 5. 2017

Poznámka autorky Karol89

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkváček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWNY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkváček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

To je nádhera a super nápad!!! :-O

Jana Remkova: děkuji Jani jako vždy :-8

Tématické fráze:
mrkváček, dort mrkváček, recepty mrkváček, mrkváček recept, mrkvacek dort, slaný dort ryba, mrkvacek zdravy, dort pro děti recept, mrkvacek recepty, recept na první narozeninový dort, foodclub.cz, foodclub.cz, tvarohový krém do dortu recept, ¨recepty s vyšlehanými bílky, mrkvový dort mrkváček recepty, recept na mrkvacek, jablecny dort pro nejmensi, mrkvacek s jablky

Suroviny:
jogurt, mouka celozrnná, vločky, mrkev, jablko, kypřicí prášek bez fosfátů, bílek, tvaroh plnotučný, med, skořice

Přidat fotografie receptu