Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Labužo krém (z bílků)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucinisma lucinisma

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 364 kJ /
1 043 kcal
Bílkoviny9,90 g
Tuky0,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy250,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme bílky od žloutků. Dáváme pozor, aby se do bílku nedostal žádný žloutek! Krok 2: Připravíme menší hrnec, kam nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme do varu. Poté snížíme teplotu na minimum. Z hmoty uvaříme sirup, jestli je hotový, zjistíme tak, že ho kápneme do studené vody. Správný sirup bude ve vodě držet tvar, dají se z něho formovat kuličky (viz. foto).
Tato konzistence vznikne zhruba do 15-ti minut. Když to máme hotové, přidáme do sirupu trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně rozmícháme. Krok 3: Bílky vyšleháme na tuhý sníh, horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu.
Směs je potřeba nechat vychladnout, avšak při tom ještě cca 15 minut míchat. Nejlepší místo při míchání je při otevřeném okně nebo někde v chládku (já to dělala na balkoně). Krok 4: No a teď by to mělo být pěkně ztuhlé a můžeme podávat např. s ovocem, nebo s posypaným kakaem.

Zveřejněno 8. 5. 2017

Poznámka autorky lucinisma

Chce to trpělivost...Dobrou chuť :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Labužo krém (z bílků)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AEJ9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Labužo krém (z bílků)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AEJ9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jitkas: Libi se mi Tvoje udani teploty cukroveho rozvaru. Pak pises, ze se to zasleha do bilku. Myslis uz bilku vyslehanych do snehu? Porad, v zivote jsem nedelala tuto napln do kremroli; to jsem radsi dala jen slehacku. Ale z detstvi si pamatuju tuto cukrovou napln v trubiskach z curarny.<3:-K:yes::yes:

Jitkas: Libi se mi Tvoje udani teploty cukroveho rozvaru. Pak pises, ze se to zasleha do bilku. Myslis uz bilku vyslehanych do snehu? Porad, v zivote jsem nedelala tuto napln do kremroli; to jsem radsi dala jen slehacku. Ale z detstvi si pamatuju tuto cukrovou napln v trubiskach z curarny.<3:-K:yes::yes:

casino: Velice dobra rada .."horky syrup pomalu vlevame tenkym pramenem do snehu za soucasneho intenzivniho slehani!!:yes::-K<3

yanull: Vyborny napad s tou studenou vodou ve drezu! Timto zpusobem to urcite drive vychladne. Ja osobne nemuzu stat u sporaku moc dlouho. Diky a posilam bodik!! :yes::-K<3

Do podobných som pridala recept od Irenky...je dobre popísaný tiež a má peknú fotku.

TO SE OMLOUVÁM, RECEPT JSEM DĚLALA, POSTUP JSEM MYSLÍM TAKY POPSALA PODLE SEBE A JEN JSEM TO NEVYFOTILA, TAK JSEM POUŽILA FOTKY Z INTERNETU. OMLOUVÁM SE, FOTKY MŮŽU DODAT AŽ TO BUDU ZASE DĚLAT, ALE KDYŽ JE TO TAKOVÉ BUM, BY BYLO NEJLEPŠÍ HO SMAZAT. JDE TO? :-?

lucinisma: "...horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu. "
To je poněkud nešťastně formulováno;-(
Ano, rozvar se sice pomalu (tenkým pramenem) vlévá do sněhu, ale sníh se současně intenzivně šlehá (buď ve šlehači, nebo metlou ručně ) :-)
***
No, když ale k receptu dáte ještě doušku na zdroj receptu, tak se na vás nikdo křivě ani nepodívá, natož aby vám řek´ křivého slova... ;-)

Zobrazit starší odpověď

Fotku bohužel mažu - je na různých stránkách použita asi stejně neoprávněně, takže "kradnú všetki" :no:, i fotky postupu

Znam dobre, je to tzv. "meringa italiana", jen vse merim v gramech, vcetne bilku a vody. Dodam, ze do bilku se rozvar nezamicha, ale zasleha !! a to plati az do konecneho vychladnuti snehu.
Citron - par kapek- se pridava do cukroveho rozvaru ke konci.
Pro ty, kteri maji kuchynsky teplomer na vareni, rozvar se privede na teplotu 120°C a pak zasleha do bilku.

Mám jisté pochybnosti o autorství tvých vložených fotek
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/najlepsi-bielkovy-..., pokud opravdu nejsou tvoje, budou muset být smazány, buď tebou nebo některou moderátorkou.

ivulinka: Tak to mne tedy hodně štve a mrzí, já ještě autorku chválím. Ivulinko, díky za upozornění, stále nemůžu pochopit, proč se tu někteří chlubí cizím peřím. Je to ubohé a trapné zároveň. :no::no::no:

Hezky nafocený postup :yes:. Vychladit lze i tak, že do dřezu napustíme studenou vodu, postavíme do ní nádobu, mícháme a přitom chladíme ;-)

Tématické fráze:
bílkový krém, krém z bílků, krem s bilku, recept na bílkový krém, bílkový krém recept, recept na krém z bílků, krém s bílkem, jahodový krém z bílků, bilkovi krem, recepty co s bílky, krém s bilky, krém bílků, jak udelat krem z bílků, jak na bílkový krém, bílkový citronový sníh, kremy z bílků, belkovy krem, bilkovy krém se sirupem, bílkový sníh, sněhový krém na koblihy recepty

Suroviny:
cukr krystal, bílek, voda, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu