Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý chřestový koláč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Porce: 2 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 792 kJ /
1 384 kcal
Bílkoviny61,32 g
Tuky38,05 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 148 mg
Sodík 7,28 g
Sůl18,19 g
Sacharidy194,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, zasypeme cukrem a na droždí nalijeme 2-3 lžíce vlažné vody. Droždí promícháme s vodou a cukrem, mísu zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut v klidu, aby nám vykynul kvásek.
Když je kvásek dost nakynutý, přidáme lžičku soli a zbytek vody a vymícháme hladké těsto.
Mísu opět zakryjeme utěrkou a necháme hodinu v teple kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme kolo a položíme ho na plech s pečícím papírem.
Zakysanou smetanu lehce osolíme a rovnoměrně s ní potřeme oba koláče.
Šunku nakrájíme na proužky a rozložíme na smetanu.
Z chřestu odřízneme hlavičky a dáme stranou. Zbytek chřestu nakrouháme škrabkou na brambory na tenké plátky a také rozložíme na koláč.
Odložené hlavičky chřestu podélně rozpůlíme a ozdobíme s nimi vršek koláče.
Pak koláče lehce posypeme čerstvě mletým pepřem a pokapeme olivovým olejem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 12-15 minut.

Zveřejněno 8. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý chřestový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBjv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý chřestový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBjv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chrestový koláč, kynutý sýrový koláč, rohlíčky ze zakysané smetany s drozdim bez kynutí, cuketak s drozdim

Suroviny:
mouka hladká, voda, sůl, cukr, droždí čerstvé, smetana zakysaná, chřest, šunka schwarzwaldská, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu