Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý

Litý koláč z kynutého těsta je dochucený zralými jahodami a korunovaný máslovou drobenkou. Příprava není náročná ani zbytečně zdlouhavá, za chvíli si můžeme pochutnávat na řezech výborného šťavnatého koláče.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1 hrnek - 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný vlahý tuk, postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou se solí. Vypracujeme (ručně nebo šlehačem) řídké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Krok 2: Připravíme a opláchneme jahody či jiné ovoce. Krok 3: Přichystáme i drobenku - v míse prsty smícháme mouku s cukrem a máslem. Krok 4: Po vykynutí těsto nalijeme na vyšší plech vymazaný tukem, roztáhneme jej rukama potřenýma olejem, poklademe jahodami a posypeme drobenkou. Krok 5: Necháme chvilku kynout a pak upečeme v předehřáté troubě na 180–190 °C po dobu asi 30–35 minut.

TIP: Nejlepší hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 15. 6. 2009

Poznámka autorky janaka

Udělejte si jahodový, ten je výborný. Třešně nejsou tak šťavnaté, tak pokud budete dělat, dejte jich více, než jsem dala já.

Máme rádi u koláčů vyšší těsto, pokud jste pravý opak, tak nic pro vás...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0lW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0lW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Včera jsem zkoušela z hladké mouky a oleje místo másla a buchta byla opět výborná!!! Ovoce: meruňky a višně.

Napalsko: Jaký tvaroh jste použila - ve vaničce nebo kostku? A jak jste ho tam natřela, když těsto je řídké? Děkuji za radu.

Výborné těsto, táč byl druhý den snězený :-).

Výborné těsto, rychlá příprava a velmi chutná buchta!

Píšete, že je to dávka na plech. Nevypadá to ale, že by byl, podle videa, moc velký. Upřesníte, prosím, rozměr plechu? :-)

Upečeno, krásně se pracuje s těstem. Dala jsem tvaroh jahodový a na to angrešt z mrazáku a čerstvou rebarboru na kterou se vždy těšíme celý rok. :yes:;-)<3

Tak ten vypadá skvěle <3

Dala jsem čerstvé borůvky kanadské, hodně velké, drobenky bylo moc. Příště ji dám méně. :-Q

Výborný litý koláč. Ráda ho peču a kolegové v práci ho moc rádi jedí;-)

Tak zítra ten koláč upeču taky s jahodama .Už se těším.:-K:yes:

Koretinka Autorka uvádza 1,25 hrnčeka mlieka, teda 1 celý hrnček + 1/4 hrnčeka. ;-)

jaký má bejt prosím těsto?Já ho měla strašně tuhé možná to je že jsem nepochopila to mléko dala jsem 125 ml což je koukám špatně

Výborný koláč. Udělala jsem ho se švestkami a pod ně ještě zkusila přidat náplň z ricotty (ricotta, cukr, vejce, pomerančový džus a citronová kůra).

Irena Polanska 8. 8. 2015 13:26
Jednoduchý;-) rychlý a myslím,že i výborný recept..už se peče poprvé s ryngličkama a švestkama..doporučuji a děkuji za super receptík..píši do své kuchařky :-p:-*:-K

Velmi dobrý koláč,dělala jsem s tvarohem a na vrch dala maliny a pak posypku :-). Je skvělý. Dávám bodíka :-K:yes:

Tématické fráze:
kynutý koláč, kynutý borůvkový koláč, lité kynuté těsto, litý borůvkový koláč, kynuté buchty hrníčkový recept, koláče recepty hrníčkové, rychlý kynutý borůvkový koláč, borůvkový koláč hrníčkový, litý koláč, hrnickovy kolac, kynuté těsto na buchty hrníčkové, hrníčkový jahodový koláč, kynuté těsto na litý koláč, hrníčkový borůvkový koláč, kynuté koláče, bublanina hrníčkový recept, koláče bez kynutí, kynuté lité těsto, lité koláče, kynutý borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, máslo, droždí čerstvé, sůl, cukr, žloutek, jahody, mouka hrubá, cukr, máslo, tuk

Přidat fotografie receptu