Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitný chléb

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 660 kJ /
875 kcal
Bílkoviny24,60 g
Tuky3,75 g
Vláknina18,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy176,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout. Krok 2: Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v troubě a asi 15 minut dopečeme). Krok 3: Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce na stole a krájíme ho nejdřív až po 12 hodinách.

Zveřejněno 12. 5. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WEOx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WEOx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Krásná fotka i recept..:yes::-K

mika59: díky :-K

Tématické fráze:
žitný chléb recept, rozkvas, zitny rozkvas, recept na žitný chléb, žitný chléb do formy, rozkvas na chleba, chléb bez rozkvasu, žitný chléb, chleb z rozkvasu, zitny chleba, chlebový rozkvas, priprava rozkvasu, zitny chleba recept, recepty žitný chléb, chleba z rozkvasu, rozkvaz na chleba, chleba rozkvas, domaci chleb rozkvas, recept na rozkvas, hrnkovy žitný chléb

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu