Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 660 kJ / 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 18,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 176,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.
Krok 2: Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v troubě a asi 15 minut dopečeme).
Krok 3: Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce na stole a krájíme ho nejdřív až po 12 hodinách.
Zveřejněno 12. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEOx
Moje poznámka
Žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEOx
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 13 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 15 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 46 minutami
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 8 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 8 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 10 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 11 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 11 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 12 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 12 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 12 hodinami
Tématické fráze:
žitný chléb recept,
rozkvas,
zitny rozkvas,
recept na žitný chléb,
žitný chléb do formy,
rozkvas na chleba,
chléb bez rozkvasu,
žitný chléb,
chleb z rozkvasu,
zitny chleba,
chlebový rozkvas,
priprava rozkvasu,
zitny chleba recept,
recepty žitný chléb,
chleba z rozkvasu,
rozkvaz na chleba,
chleba rozkvas,
domaci chleb rozkvas,
recept na rozkvas,
hrnkovy žitný chléb
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
voda,
sůl,
kmín celý
Komentáře (2)