Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Africký sumeček s chřestem a holandskou omáčkou

Součástí našeho jídelníčku by měly být ryby. Maso z afrického sumečka je velice křehké a jemné. Perfektně jej doplněný zelený chřest, připravovaný na másle a přelitý holandskou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 467 kJ /
2 263 kcal
Bílkoviny16,50 g
Tuky241,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 56 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy3,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filet ze sumečka nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a těsně před vložením na pánev lehce poprášíme hladkou moukou, abychom získali kůrčičku. Krok 2: Z chřestu odlomíme dřevnaté konce a vložíme do pánve s vařící osolenou vodou (zhruba půl hrnečku). Přiklopíme a necháme 1-2 minuty v páře. Krok 3: Zbytek vody slijeme, do pánve přidáme 50 g másla, půl lžíce oleje a chřest lehce opečeme. Krok 4: Druhou pánev rozpálíme, vložíme 50 g másla, půl lžíce oleje a opečeme připravené kostky ryby. Jelikož je to velmi jemné maso, stačí krátká doba opékání, pouze jen několikrát promíchat. Opečenou rybu pokapeme citronem. Krok 5: Připravíme holandskou omáčku. Do mixéru dáme žloutky, v kastrůlku zahřejeme máslo, do té doby než začne bublat. Krok 6: Pustíme mixér a slabým pramínkem do něj pomalu naléváme horké máslo. Do omáčky vmixujeme bílé víno, citronovou šťávu a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Krok 7: Rybu podáváme s chřestem a holandskou omáčkou, kterou můžeme připravit i předem a uchovat v chladu. Můžeme doplnit opečenými brambory nebo toustem.

TIP: Jak upéct skvělé křupavé brambory?

Zveřejněno 13. 5. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud máme jen jednu pánev, dáme opékat každou porci chřest i rybu spolu, obojí stačí opékat krátce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Africký sumeček s chřestem a holandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pDYV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Africký sumeček s chřestem a holandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pDYV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
sumeček africký recept, sumeček africký recepty, sumeček africký - filet recepty, sumeček africký příprava, jak pripravit africkeho sumečka, jak připravit sumečka, jak připravit sumečka africkeho, recepty s chřestem, ryba chřest holandská omáčka, recepty na africký sumeček, sumeček africký recept na páře, sumeček recepty, africky sumecek recept, sumecek africky recept v pare, africke recepty na fb, recept na ryby sumeček africký recept, sumeček africký se žempiony, ryby- jak připravit sumečka, sumecek africky na panvi, ryba s chrestem

Suroviny:
chřest zelený, máslo, olej, žloutek, máslo, šťáva citronová, víno bílé, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu