Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavé lněné rohlíky s kyškou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 221 kJ /
2 682 kcal
Bílkoviny84,34 g
Tuky57,93 g
Vláknina36,99 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy437,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu). Krok 2: Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16 menších), z každého uděláme bulku a necháme asi 10 min odpočinout. Krok 3: Pak uděláme rohlíky, které necháme na plechu v teple a pokud možno i vlhku nakynout. Pak je potřeme vodou a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C.

Zveřejněno 14. 5. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé lněné rohlíky s kyškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGkp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé lněné rohlíky s kyškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGkp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Opět skvělý recept, rohlíky jsou nadýchané peříčko.😋 Obalila jsem je sekanými semínky nebo kmínem. 😋 Doporučuji rovnou dvojitou dávku, protože jdou na dračku.

Tématické fráze:
lněná mouka recepty, recept lněná mouka, rohlik psenicny tmavý, tmavý pivní rohlíky recepty, tmavé rrolíky, recepty lněná mouka, těsto na tmavé rohlíky, lněné rohlíky, tmave rohlíčky, bulky z kyšky, recepty s kyškou, sadlove rohliky plnene

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, kyška, cukr, olej, semínka lněná, sůl, mouka celozrnná žitná jemná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, kmín drcený

Přidat fotografie receptu