Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škubánky II.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jollka jollka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a pokrájené brambory zalijeme studenou vodou, osolíme a zasypeme hladkou moukou, aby nám udělala takovou čepici. Dáme vařit, když jsou brambory měkké, tak je slijeme. Maličko vody můžeme nechat a řádně rozšťoucháme dohladka. Omaštěnou lžící vykrájíme malé škubánky, posypeme smíchaným mákem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

TIP: Jak tvarovat noky a škubánky pomocí dvou lžic

Zveřejněno 16. 6. 2009

Poznámka autorky jollka

Jinak škubánky ani neznám, protože tento postup tu není, tak zveřejňuji, jsou vynikající a nemusí se čekat, než se spaří mouka. Hlídáme, aby nám nevytekla při vaření voda

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škubánky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRV5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škubánky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRV5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Dost mě udivuje, že nikdo nenapsal, že se díky čepici z hladké mouky udělaly hrudky, které pak nešly rozmíchat dohladka. Hodnotilo přitom 33 lidí.

Za mně škubánky velká dobrota, požitek a slast. S mákem nebo klidně já mohu i s opraženou strouhankou. Děkuji za recept a těším se až tento vyzkouším.:yes:

Škubánky z hladkou moukou dělala moje mamka a dělám i já jsou výborné.Jen někdy dělám že vykrájím jablka dám dusit na plotnu ,přihodím k tomu 2až 3 hřebíčky a kousek celé skořice . A podušené osladím .A místo maku na ně dám rozvařená jablíčka.

No a škubánky s pracharandou, tak to je něco! :yes::-)

já je znám od mamky. Už nevím, co vařit, tak přišla řada na škubánky :-). Akorát mi včera odešel mixér do věčných lovišť a šťouchátko nemám, takže vidlička to jistí. To bude zase výzva :-D.

Jani takovej kopeček jako je na fotkách vyzkoušej nic tím nezkazíš neboj:-p

jollka:KOlik té mouky prosím dáváte?? Děkuji za odpověď. Jana

Vzpomněla jsem si tímto receptem na babičku,která je dělávala.Moc :-práda jsem si dala po x letech:-)

:yes: jednoduché a dobré:-K

Dnes jsem škubánky vařila...jsou opravdu výborné...!!!...a jednoduché..., dělala jsem k tomu špenát, který milujem...manžel si dal tu práci, udělal kuličky, obalil v hrubé mouce, vznikly z toho vynikající krokety...!!!...

Jsem ráda že chutnali že bych si je taky udělala,asi zitra děláte mi chutě:-p

:yes:dnes jsem je vařila..:-Kděkuji za výborný recept:-*

Lenypruchy 12. 11. 2011 17:57
:yes:Moc dobré,děti se olizovali až za ušima:-p

Koukám na to jako sova z nudlí:-O, já jsem vždycky dávala mouku až po uvaření, takže toto musím opravdu zkusit;-).Dávám bodík:yes:

Toto je vec (škubánky), ktorú som ešte nikdy nejedla...Vidím, že nastal čas na odskúšanie...Kvitujem ten "inakší" spôsob prípravy, preto +!

vazne jsou super:yes:

Tématické fráze:
skubanky, skubanky recept, skubanky se strouhankou, opečené škubánky, škubánky smažené, smažené škubánky, škubánky s hladkou moukou, šusterka, vaření škubánky, šusterky, vyborne skubanky, recept škubánky, škubánky opečené, jak se vaří škubánky, jednoduché škubánky, škubánky s mákem, pečené škubánky, recept na škubánky, opečené škubánky s mákem, vaření opečené škubánky

Suroviny:
brambory, mouka hladká, sůl, cukr, mák, máslo

Přidat fotografie receptu