Rizoto Hakunšáben
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 674 kJ / 2 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,97 g |
Tuky | 35,97 g |
Vláknina | 55,51 g |
Cholesterol | 138 mg |
Sodík | 3,97 g |
Sůl | 7,72 g |
Sacharidy | 289,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce kápněte 2 lžíce olivového oleje a postavte ho na mírný oheň. Nasekejte nadrobno červenou cibuli, řapíky celeru a v hrnci vše lehce restujte. Přisypte rýži, chvilku ji na plameni promíchejte se zeleninou a pak přilijte bílé víno. Až se po pár minutách odpaří alkohol, začněte ihned přilévat vývar. Lehce osolte a pozvolna rýži za postupného dolévání vývaru vařte 17 minut.
Krok 2: V době probublávání rýže oloupejte z kapusty několik listů, opláchněte je od zbylé hlíny, osušte je a nakrájejte na proužky. Slaninu pokrájenou na kostičky začněte opékat na rozpálené pánvi. Po chvíli opékání k ní přidejte kapustu a restujte přibližně dalších 5 minut.
Krok 3: Až bude rýže téměř na al dente, přidejte k ní lžíci másla a kapustu se slaninou. Promíchejte, přidejte špetku čerstvě namletého pepře a přistrouhejte do rizota nastrouhané pecorino. Hotové rizoto naservírujte, zakápněte ho olivovým olejem, navrch přidejte extra opečený kousek slaniny a máte senza oběd ve venkovském stylu.
Zveřejněno 21. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto Hakunšáben
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y48E
Moje poznámka
Rizoto Hakunšáben
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y48E
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 10 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 11 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 17 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 5 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 9 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 9 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 10 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 11 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 11 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 14 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 15 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 16 hodinami
Tématické fráze:
varilamysicka.cz,
venkovske rizoto,
varilamysicka,
hlina ustricna recept,
cuketové rizoto se slaninou,
pancetty
Suroviny:
rýže,
cibule červená,
celer,
vývar zeleninový,
víno bílé,
kapusta,
pancetta,
pecorino,
máslo,
olej olivový,
sůl mořská,
pepř mletý
Komentáře (6)