Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto Hakunšáben

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Focus2002 Focus2002

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 674 kJ /
2 073 kcal
Bílkoviny89,97 g
Tuky35,97 g
Vláknina55,51 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 3,97 g
Sůl7,72 g
Sacharidy289,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce kápněte 2 lžíce olivového oleje a postavte ho na mírný oheň. Nasekejte nadrobno červenou cibuli, řapíky celeru a v hrnci vše lehce restujte. Přisypte rýži, chvilku ji na plameni promíchejte se zeleninou a pak přilijte bílé víno. Až se po pár minutách odpaří alkohol, začněte ihned přilévat vývar. Lehce osolte a pozvolna rýži za postupného dolévání vývaru vařte 17 minut. Krok 2: V době probublávání rýže oloupejte z kapusty několik listů, opláchněte je od zbylé hlíny, osušte je a nakrájejte na proužky. Slaninu pokrájenou na kostičky začněte opékat na rozpálené pánvi. Po chvíli opékání k ní přidejte kapustu a restujte přibližně dalších 5 minut. Krok 3: Až bude rýže téměř na al dente, přidejte k ní lžíci másla a kapustu se slaninou. Promíchejte, přidejte špetku čerstvě namletého pepře a přistrouhejte do rizota nastrouhané pecorino. Hotové rizoto naservírujte, zakápněte ho olivovým olejem, navrch přidejte extra opečený kousek slaniny a máte senza oběd ve venkovském stylu.

Zveřejněno 21. 5. 2017

Poznámka autorky Focus2002

Je to rizoto Hakunšáben (Hakula ma tá ta - nebo něco takovýho...)

Toto sem neznala, i když sem jedla dost exotických věcí ve svým životě

zdroj: http://www.thinkfood.cz/selske-risotto/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto Hakunšáben

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y48E

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto Hakunšáben

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y48E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Reakce autora žádná.... takže doplňuji podle receptu z uvedeného blogu i suroviny, protože jídlo, které je asi výborné, za to nemůže a možná bude někoho inspirovat.

https://cz.pinterest.com/pin/392305817522593942/ - fotka není vlastní, mažu ji, vkládají se fotografie pouze vlastní tak, jak je uvedeno v záhlaví při vkládání receptu.
Prosím doplň suroviny do příslušného místa, postup přesunu do textu.
Text receptu je doslova překopírován odsud http://fresh.iprima.cz/recepty/selske-risotto nebo odsud http://www.thinkfood.cz/selske-risotto/, ani to není příliš etické, bez uvedení zdroje:no:

Hm, bez udání zdroje a s kradenou fotkou :-((:no::no:

Ale i tak,je recept špatně vložený!!!!!!:no::no:

Simona Skolakova: to taky, no

si říkám, proč je na fotce maso, když v postupu žádné není, a ono je to odsud:
www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/stavnate-kruti-rizoto-se-zeleninou
ach jo:-(

Tématické fráze:
varilamysicka.cz, venkovske rizoto, varilamysicka, hlina ustricna recept, cuketové rizoto se slaninou, pancetty

Suroviny:
rýže, cibule červená, celer, vývar zeleninový, víno bílé, kapusta, pancetta, pecorino, máslo, olej olivový, sůl mořská, pepř mletý

Přidat fotografie receptu