Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy rafaelo - hrnkové

Také milujete buchty, které v podstatě jen zamícháte a upečete? Právě mezi tyto dobroty patří i kokosové raffaello řezy. K přípravě ani nepotřebujete odvažovat suroviny, stačí mít doma hrnek. A smetanový přeliv na závěr ji skvěle zvláční.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maiia maiia

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 159 kJ /
6 491 kcal
Bílkoviny90,86 g
Tuky318,87 g
Vláknina47,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy790,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny na těsto spolu smíchejte a poté vylijte na vymazaný a vysypaný plech. Krok 2: Smícháním kokosu s cukrem vytvořte posypku a posypejte jí těsto na plechu. Krok 3: V rozehřáté troubě pečte asi 25-30 minut, dozlatova. Po vyndání z trouby nalijte na ještě horké těsto šlehačku, těsto se krásně zatáhne. Pokud by bylo šlehačky málo, zřeďte ji klidně mlékem. Krok 4: Buchta je výborná, není suchá a vydrží dlouho vláčná.

TIP: Jak využít kokos v kuchyni

Zveřejněno 16. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy rafaelo - hrnkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOVJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy rafaelo - hrnkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOVJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

dnes jsem ji vyzkoušela,a rodině moc chutnala????

Tak tahle buchta je naprostá rychlovka a musím říci, že si našla oblibu u nás v rodině..
Šlehačku jsem řízla s mlékem ..Všem doporučuji.. :-p

Na tuto placku nedám dopustit.Za 10 minut půl deváté jsem začal a teď je 9 hodin, po buchtě ani stopa. Jednoduchá, rychlá a dobrá.Jen do těsta dávám místo cukru moučky cukr písek.:yes::-)

Horsi rezy jsem nejedla :-O:-S. Rodina to zhodnotila na "celkem dobry", takze za 3 s odrenyma usima :-//:no:

do těsta dej místo moučkového krupici

Také jsem ji vyzkoušela a hned si v rodině a u přátel i u kolegů našla velkou oblibu.
Přidávám do posypu ještě sekané mandle, které obohatí chuť a zvýší křupavost
Někdy dám i o jednu šlehačku více (rodina nemá ráda suché dusivé buchty).
Zájem o recept pro jeho jednoduchost, rychlost a chutnost je stále velký ;-)

Luxusní buchtička :-K Dala mi na ní tip kamarádka a je opravdu mňamózní :yes:

Tááák a je to :-))) chuťovka, která nikdy nezklame... :-!:-!
Trošičku jsem si to vylepšila...zítra já, kamarádka a můj přítel oslavujeme čtvrt století, tak snad bude chutnat...přikládám fotečku :-p:-p

Já tento recept dělala už několikrát a je moc dobré, když místo hrnku kokosu, cukru a šlehačky jsem použila do hrnku kokos s nahrubo nasekané ořechy, bez cukru a potom na to nalít slazené kondenzované mléko - mňam;-)

Fifinka 21 27. 11. 2010 17:40
Zdravim všechny, trochu jsem to poupravila. Než jsem nahoru nadala kokos, tak jsem tam dala ještě jahody, pak to posypala kokosovými chipsy a cukr vynechala. Bylo to výborné doporučuji :-p

uz se to pece

tato buchta je výborna i pro ty největší mlsali a těm co buchta nechutná už sou rozmazleni možná mnoho

Tohle je jedna z mála buchet, které nemám ráda, a nechutná ani rodině, pekla jsem ji jen jednou ale nezaujala, a ani na návštěně u jiných lidí mi nechutnala, i když vím že je mezi lidmi hodně oblíbená...

Tahle buchtička je prostě skvělá.A když zalijete dvemi smetanamy,nic se tím nezkazí!!:yes:

Tyto řezy jsem dříve taky dělávala ale bohužel se 2 dětmi už není moc času ;-( ale dneska si je uděláme :-K

Delala jsem ji dnes,musim řict ze rychla a osvezujici:-)) :yes:

Mailo (nereg), v troubě je přece největší teplo nahoře, proto se Ti buchta připálila. Já takové moučníky peču uprostřed trouby a na 150-170°C. Nevím ale, jakou máš troubu. Pokud Ti peče víc odshora, můžeš moučníky přikrýt alobalem.;-)

Posypka černá jako bota, a to jsem to pekla skoro nahoře a na málo, neměla by se spíš trochu vmíchat do těsta :-(( ?!?

Pravě jsem upekl a hned ochutnal a moooc dobre mňam:-):yes:

Včera jsem poprvé zkoušela, přidala jsem nasekanou čokoládu a mandle, navrch na kokos ještě čokoládu nastrouhala. Už to sice s Rafaellem nemělo moc společného, ale moc chutnala. Měla jsem strach z té šlehačky, dávala jsem 250ml a přišlo mi tak akorát. Dávám bodík. Jednoduchý, rychlý a chutný recept:yes:

Děkuji za přidání fotek!!! Zkoušela jsem do téhle buchtydát na kousky nakrájený ananas, taky mňamka!!! ;-)

Vybusna, vyťahujem aj svoje staré sady, resp. zbytky tanierov, lebo už ma každý podľa tých tanierov pozná. To by nevadilo, ale nech to tu nevyzerá ako reklama jednej porcelánky:-D

Koláčik je výborný, kto má rád kokos...doporučujem. :-D:yes:

Marto, já taky ne :-D:-D:-))

ta musí být 100% moc dobrá a vlhká,uloženo a recept brzo spáchám, kokos je:-pdávám boda:yes:

tejaja..ty si ocividne prazande, ten servis cmajzla;-)

nestihla jsem nestihla :-D:-D:-D. Jinak moučník je fajn, ale je snad jediný, který synovi nechutná, záhada :-D

Bohužel nemám jak dostat do počítače fotky, jsem bez foťáku ani na mobilu foťák nemám;-(

Maris má pravdu, já jsem také myslela na Michaelu, že má receptíky bez fotek. A Jana určitě také. Je to škoda, ale třeba nemá zatím k dispozici foťák. Co Míšo?

:-8 Aha, tak to jo :-8

Já tomu rozumím tak, že Jana to myslela přímo na Michaelu, že přidala tolik receptů a k žádnému fotku a ne přímo Raffaelo;-):-)

Na Mokrou kokosovou buchtu jsem taky dala fotky:-8:-D,je to dbrota,taky jí peču často :-p:-p

Jani R. - já jsem k jednomu receptu na Raffaelo fotky dávala. http://www.toprecepty.cz/recept/3778-buchta-rafael... ;-)

Tuto buchtu znám odjinud a doporučuju. Je vláčná, není suchá, a kdo má rád kokos... :yes:

Určitě vyzkouším.:-p Taky se Míšo přimlouvám za foto.:-))

No, já bych taky ráda poslala bod, ale tolik receptů a ani jediná fotka..:-(

Tyhle řezy peču nejméně jednou do měsíce. Jsou dobré, rychlé.Posílám bod:yes:

Tématické fráze:
rafaelové řezy, hrnkové recepty, kokosové řezy rafaelo, hrnkova buchta rafaelo, moučník rafaelo, hrnkove moucniky, rafaelo, buchta rafaelo, rafaelo buchta, míša řezy hrnkový recept, řez rafaelo, moučníky hrnkové, rafaelo rez, rafaelo buchta na plech, recepty na hrnkové buchty na plech, hrnkové míša řezy, hrnkove buchty, raffaelo řezy, rafaelo recept, recept rafaelo

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mléko, mouka polohrubá, olej, prášek do pečiva, kokos, cukr moučkový, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu