Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové brambory

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 814 kJ /
434 kcal
Bílkoviny7,72 g
Tuky23,75 g
Vláknina1,97 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistené zemiaky pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou, len aby boli prikryté, osolíme, okoreníme čiernym korením a varíme spolu s bobkovým listom a vňaťou. Krok 2: K polomäkkým zemiakom prilejeme paradajkovú šťavu. Krok 3: Na oleji osmažíme múku, zalejeme trochou studenej vody, rozšľaháme a vlejeme k zemiakom. Prevaríme, miešame. Krok 4: Podľa potreby dolejeme vodu na hustotu, aká nám vyhovuje, dosolíme a ocukrujeme podľa svojej chuti.

Zveřejněno 23. 5. 2017

Poznámka autora magdalenka

Pomer zemiakov a paradajkovej šťavy si možno, samozrejme, upraviť podľa svojej chuti.

Podávame napr. s vareným hovädzím mäsom, alebo fašírkami, duseným hovädzím mäsom. Jedlo je jednoduché, lacné, napriek tomu chutné.

Toto jedlo pochádza z kuchyne mojej mamky, nikde inde som sa s ním nestretla. U nás sa kedysi varilo často, ja ho varím sporadicky. Je možné, samozrejme, že ho niekto pozná pod nejakým iným, mne neznámym názvom. Na TR som ho hľadala a nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WE7Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WE7Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Hotovo, viz foto. Moc dobré. Moje další úchylka - řapíkatý celer na dochucení.

magdalenka: ta vypadá moc dobře, ale dnes už opravdu ne:-D ale je v pořadí, díky za tip :-K

Zobrazit starší odpověď

Jééé, dámy :-K
Já bych bez brambor asi umřela hlady - kdykoli, v jakékoli úpravě ( kromě hranolků a amerických brambor) a k čemukoli...a samozřejmě k RAJSKÉ !!! O koprovce a jiných omáčkách ani nemluvím... Hodně známých na mne kouká jako na exota - těší mne, že nejsem jediná!!! ( Málo ochucené malé bramboráčky ke guláši s hustou omáčkou a nebo ke svíčkové taky s hustou omáčkou.....jo...)
Magdalenko, to mi bude chutnat, jdu na to....:yes:

Eja57: si môj človek...:-K

Pěkné :yes:

mysulka: :-K

Moje maminka servírovala k rajské omáčce (tomu kdo to neodmítl) brambory, mně i mým holkám to chutná moc dodnes - tohle mi to připomnělo, dík:yes:

hosta: Moja mamka k rajskej skoro vždy (knedlíky robila málokedy) dávala varené zemiaky, rozšťouchané, s do hneda osmaženou cibuľkou. Ako decko som to neznášala. Ale chute sa mi zmenili, bola som veľmi hnusný stravník.:-8

Tématické fráze:
brambory s rajcaty, rajčatové brambory, rajčata brambory, brambory na rajcatech, rajčatové brambory recept, brambory rajčata recept, recepty z rajčat a brambor, rajčata s brambory, brambory a rajcata, rajčata a brambory, recept brambory s rajčaty, brabory s rajčaty, bramory s rajčaty, recept brambory rajčata cibule, rambory srajčaty, brambory rajčata, rajčata s bramnorami, brambory s rajjcaty, rajcata brambory recepty, recepty brambory s rajčaty

Suroviny:
brambory, šťáva rajčatová, sůl, cukr, pepř, bobkový list, nať celerová, voda, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu